Hyppää sisältöön

Ruusuvuori putosi kyydistä ja Wimbledonista, kun vastustaja kohensi peliään – "Toinen erä oli se avain"

Ruohokausi toi Emil Ruusuvuorelle hyviä otteluita ja oppia. Seuraavaksi Suomen tenniksen ykkösässä siirtyy jälleen massakentille.

Emil Ruusuvuori palauttaa pallon Wimbledonin tenniskentällä.
Emil Ruusuvuori pääsi Wimbledonissa toiselle kierrokselle asti. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tenniksen suomalainen kaksinpelikärki Emil Ruusuvuori ei saanut tililleen uran ensimmäistä kolmannen kierroksen paikkaa grand slam -turnauksissa, kun Wimbledonin toisen kierroksen kohtaamisessa hollantilainen Botic van de Zandschulp vei voiton erin 3–1 (3–6, 6–1, 6–4, 6–4).

Van de Zandschulp on turnauksen 21. sijoitettu ja maailmanlistalla 25:s, kun Ruusuvuoren ranking on 49:s. Suomalainen hoiti avauserän yhdellä syötönmurrolla, mutta toisessa erässä Van de Zandschulp hallitsi alusta pitäen. Se oli lopulta ratkaiseva käännekohta ottelulle.

– Toinen erä oli se avain. Van de Zandschulp ei pelannut kovin hyvin ensimmäisessä, ja se tuli minulle. Toisessa erässä olisi pitänyt vähän niin kuin näyttää kaapin paikka, mutta hän pelasi paljon paremmin ja itse olin vähän passiivinen. Hän pääsi käyttämään voimaansa ja hommat alkoivat menemään vaikeaksi. Eikä ollut oikeastaan mitään asiaa hänen syötöissään, vastustajan syötön vain kerran murtanut Ruusuvuori summasi.

Pelit nurmikentillä tyssäsivät tämän kauden osalta, mutta Ruusuvuori näki edistystä tulleen vehreällä alustalla. Neljästä ruohoturnauksesta irtosi kuusi otteluvoittoa.

– Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kokonainen ruohokausi minulle. Kymmenen ottelua, paljon hyviä matseja ja paljon tässä on oppinut. Sääli, että näin lyhyt (ruohokausi), olisi voinut pari kisaa jopa jatkaa, mutta ensi vuonna sitten uudestaan taas, Ruusuvuori sanoi.

– Nyt takaisin massalle, seuraavina ohjelmassa Båstad ja Hampuri (heinäkuussa). Sitä ennen pelaan pari tai ainakin yhden liigamatsin Saksassa.

Elokuun lopulla edessä on seuraava grand slam -koitos eli Yhdysvaltain avoimet. Sitä edeltää kiertue amerikkalaisturnauksissa, ja Ruusuvuoren saavuttama nousu viidenkymmenen kärkeen ATP-rankingissa helpottaa kiireitä rapakonkin takana: pääsy pääsarjoihin on varmempaa.

– Ja se oli myös yksi tavoitteista itsellä. Se saavutettu, ja ei kuin vain seuraavaa tavoitetta kohti, Ruusuvuori iloitsi vielä juhannusta ennen rikotusta top 50 -rajapyykistä.

Suomalaisista Wimbledonissa jatkaa vielä Harri Heliövaara, joka eteni brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa nelinpelin toiselle kierrokselle keskiviikkona. Kaksikko kaatoi italialaisranskalaisen parin Lorenzo Musettin ja Hugo Gastonin suoraan kolmessa erässä lukemin 6–3, 6–3, 6–4.

"Paha poika" moitteettomasti jatkoon

Tenniskenttien tuittupäänä tunnettu Nick Kyrgios kohautti Wimbledonin avauskierroksella sylkemällä katsojien suuntaan. Torstaina australialainen keskittyi pelaamaan ja musersi 26. sijoitetun serbialaisen Filip Krajinovicin 85 minuutissa erin 3–0.

– Halusin vain muistuttaa kaikkia, että olen aika hyvä, Kyrgios myhäili pelin jälkeen.

Osaamista tarvitaan kolmannellakin kierroksella, sillä Kyrgios kohtaa maailmanlistan viitosen, Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Kyrgios toki johtaa kaksikon kohtaamisia voitoin 3–1.

Lue myös:

Tennistähti Nick Kyrgios sylki kohti yleisöä Wimbledonissa – pitää tekoaan oikeutettuna: "Vastasin vain epäkunnioittavaan käytökseen"

Suosittelemme sinulle