Hyppää sisältöön

Duplantis rikkoi seiväshypyn ulkoratojen maailman kärkituloksen

Seiväshyppääjä Armand Duplantis hyppäsi kotikisassaan Tukholman Timanttiliigassa uuden ulkoratojen ennätyksen 616.

Armand Duplantis tuulettamassa.
Ruotsin Armand Duplantis ylitti ulkoradalla korkeuden 616 ensimmäisenä maailmassa. Kuva: Getty Images
Aino Paloniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin Armand Duplantis on tehnyt Tukholman Timanttiliigan kilpailussa seiväshypyn uuden ulkoratojen maailman kärkituloksen 616. Duplantis ylitti korkeuden toisella yrittämällään ja paransi näin ulkoratojen parastaan yhdellä sentillä.

Duplantiksella on hallussaan myös lajin sisäratojen maailmanennätys 620, jonka hän hyppäsi Belgradin MM-kisoissa maaliskuussa 2022.

Tukholmassa sää suosi huippukuntoista hyppääjää. Viimeksi Oslon Timanttiliigassa kolea sade haittasi seivässuoritusta. Torstaina uudelle ennätykselle ei ollut esteitä.

– Täysin uskomatonta. Tämä on vähintä, mitä voin tarjota ihmisille, jotka ovat täällä katsomassa minua, "Mondo" kommentoi heti hypyn jälkeen.

– Tunsin olevani kunnossa yrittämään 616. Se oli korkeus, jota ajattelin tänä aamuna. Ajatuksenani oli, että jos minulla on mahdollisuus, ylitän 616. Haluan tietysti hypätä korkeammalle MM-kisoissa, mutta katsotaan, Duplantis kertoi Sportsbladetille.

Armand Duplantis hyppäämässä seivästä.
Armand Duplantis ylitti toisellaan ulkoratojen ennätystuloksen 616. Duplantis on suursuosikki kesän MM- ja EM-kisoja ajatellen. Kuva: Getty Images

Tukholmassa Duplantis oli jälleen mykistävän ylivoimainen, sillä seuraaville sijoille yltäneet Christopher Nilsen ja Brasilian Thiago Braz jäivät ruotsalaisen tuloksesta 23 senttiä.

Duplantis on suursuosikki voittamaan kesän MM- ja EM-kisoissa tuplamestaruuden. Hän saavutti kultaa viime vuonna Tokion olympiakisoissa.

Juttua päivitetty kello 23.26, lisätty kuvia ja kilpailun kolmen kärjen tulokset ja kello 1.07, lisätty Duplantiksen sitaatteja sekä täsmennetty, että seiväshypyssä ei eritellä ulko- ja sisäratojen maailmanennätyksiä.

Lue myös:

Armand Duplantis joutui vaaratilanteeseen toimitsijan inhimillisen virheen takia – taivutti lopulta "järkyttävän kovan sadekelituloksen"

Armand Duplantiksella on rahkeita hypätä jopa kymmenen senttiä korkeammalta – lajivalmentaja kertoo, mikä erottaa hyppyihmeen muista

Armand Duplantis teki sen taas! Katso huima suoritus, jolla ruotsalainen rikkoi seiväshypyn maailmanennätyksen

Suosittelemme