Hyppää sisältöön

Anton Lundell tyytyväinen tulokaskauteensa, vaikka pudotuspeleissä vastuu putosi – etenkin yksi lukema hämmästyttää: "Hurjalta kuulostaa"

Anton Lundell on tyytyväinen debyyttikauteensa NHL:ssä, vaikka suomalaisen peliminuutit vähenivät, kun runkosarjasta siirryttiin pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä Tampa Bay tarjosi kovaa oppia.

Anton Lundell tuulettaa
Anton Lundell pelasi mainion tulokaskauden NHL:ssä. Kuva: Getty Images
Jussi Saarinen,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Floridan Anton Lundellin debyyttikausi NHL:ssä oli onnistunut, vaikka kauteen mahtui myös pettymyksiä. Isoin unelma jäi täyttymättä, kun Tampa Bay pudotti Panthersin jatkosta pudotuspeleissä.

Tampa eteni aina finaaliotteluihin, joissa Colorado Avalanche oli vahvempi ja vei Stanley Cupin mestaruuden.

Lundell ja monet muut suomalaiset kiekkotähdet kokoontuivat lauantaina Helsinkiin tenniksen Bermuda-hyväntekeväisyysturnaukseen. Nykyiset ja entiset suomalaiset NHL-pelaajat mittelivät Kalastajatorpan kentillä.

Lundell kertoi tunnelmistaan menneestä NHL-kaudesta.

– Tavoitteeni oli tehdä läpimurtoni, sain mielestäni tehtyä sen. Kaikki muu sen päälle oli plussaa. Hieno kausi itseltäni ja myös joukkueeltani, Lundell summasi Yle Urheilun haastattelussa.

– Pystyin pitämään tasoni ja jopa nostamaan sitä. Löysimme hyvän kemian ketjumme kanssa. Koko runkosarja oli meiltä melkoista ilotulitusta, tulemme muistamaan sen pitkään, Lundell hehkutti.

Vuoden tulokas -keskusteluissa

Lundellin runkosarjan plus/miinus-tilaston lukema oli hämmentävän kova +33. Se oli kaikista NHL-pelaajista runkosarjan 17:nneksi kovin noteeraus. Tulokaspelaajista Lundellin tilastonoteeraus oli kaikista kovin.

– Hurjalta kuulostaa, vaikka en hirveästi kiinnitä huomiota tilastoihin. Kun pelaa hyvin, niin tilastotkin näyttävät hyviltä, Lundell painotti.

Lundell pelasi runkosarjassa 65 ottelua ja hankki 44 (18+26) tehopistettä. Pudotuspeleissä hän oli jäällä yhdeksässä ottelussa ja teki yhden maalin.

Lundell oli vielä talvella mukana keskusteluissa Vuoden tulokas -palkinnon voittajaksi. Lopulta kävi niin, ettei hän mahtunut edes kolmen ehdokkaan listalle.

– Tein oman osuuteni, eivätkä tällaiset asiat olleet käsissäni. Pelasin hyvän kauden ja voin sinänsä olla tyytyväinen. Voitimme runkosarjan ja pääsimme pudotuspeleihin, vaikka toki pudotuspelit olisivat voineet mennä vielä paremmin, Lundell totesi.

Vastuu väheni pudotuspeleissä

Lundell sai hyvin peliaikaa vielä runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä vastuu putosi.

– Eihän se helppoa ollut, kun vedimme koko runkosarjan yhdellä tavalla ja sitten rooli muuttui, Lundell kertasi.

Panthersin taival pudotuspeleissä katkesi toisella kierroksella, kun Tampa passitti Lundellin ja kumppanit lomille puhtaasti voitoin 4–0. Pudotuspelien avauskierroksella Florida sentään onnistui pudottamaan Washington Capitalsin voitoin 4–2.

– Tampa Bay pelasi kokonaisuutena paljon meitä fiksummin, siinä on meidän oppipaikkamme. Meidän on löydettävä tapa, jolla voitamme tuollaisia tiukkoja otteluita, Lundell mietti.

Nyt käynnissä on jo valmistautuminen syksyllä alkavaan tulevaan kauteen.

– Tavoitteeni on, että pääsisin vielä suurempaan rooliin. Tehtäväni on ansaita peliaikani ja näyttää uudelle valmentajalle, että olen valmis pelaamaan isossa roolissa. Olen henkisesti nyt valmiimpi ja tiedän, mitä on tulossa.

Lundell myöntää, että nälkä kasvaa syödessä.

– Oli hienoa nähdä, että kaikki ovat voitettavissa. Meillä on saumat mihin vain, kun vain saamme joukkuepelimme oikeille raiteille, Lundell uskoi.

Lue myös:

Artturi Lehkonen teki sen taas! Näin suomalainen voittomaalitykki ratkaisi maalillaan kuudennen loppuottelun ja Stanley Cupin Coloradolle

Kommentti: Mikko Rantasen suuruus tiivistyy hetkeen Stanley Cup -pokaalin kanssa

Coloradon suomalaissankari Artturi Lehkosta jännitti Stanley Cupin nosto: "En ole tehnyt punttia kahteen kuukauteen, jänskätti, etten vedä turvalleni"

Ismo ja Artturi Lehkosen välinen kova kilpailu äityi jopa nyrkkitappeluksi – isän armoton koulu kasvatti pojasta Stanley Cupin ratkaisijan

Mikko Rantasen vanhemmat kiittivät juniorivuosien valmentajia – perhe aikoo juhlia aamuun asti: "Levätään sitten Nousiaisissa"

Suosittelemme