Hyppää sisältöön

Rescuekoira Bella selvisi laivakuljetuksesta, joka koitui 10 muun koiran kuolemaksi – epätietoisuus koirien kohtalosta raastoi uutta isäntää

Kolmasosa Venäjältä Suomeen matkalla olleista 32 rescuekoirasta kuoli lämpöhalvaukseen Tallinnan ja Helsingin välisellä autolautalla. Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapahtuneesta.

Moskovalaiselta koiratarhalta Suomeen tuodun Bellan omistaja Tommi Paakki luonnehtii lemmikkiään pienen labradorin oloiseksi ja vuorokauden yhteiselon perusteella sosiaaliseki ja herttaiseksi koiraksi.
Moskovalaiselta koiratarhalta Suomeen tuodun Bellan omistaja Tommi Paakki luonnehtii lemmikkiään pienen labradorin oloiseksi ja vuorokauden yhteiselon perusteella sosiaaliseksi ja herttaiseksi koiraksi. Kuva: Tommi Paakki
Paula Tiainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Raaseporilainen Tommi Paakki vastaa puhelimeen koiralenkillä. Toisessa kädessä olevan hihnan päässä on vähän yli 1-vuotias naaraskoira Bella. Toisinkin olisi voinut käydä.

Bella on yksi niistä koirista, joita liettualainen firma kuljetti Moskovasta Suomeen viime viikonloppuna. Kaikkiaan 32 koirasta kymmenen kuoli lämpöhalvaukseen Tallinnan ja Helsingin välisellä laivamatkalla.

– Viikonlopun epätietoisuus siitä, mitkä koirat menehtyivät, oli melkoisen raastavaa. Nyt olo on huojentunut, kun oma koira on kotona ja voi hyvin, Paakki luonnehtii.

Paakin tietojen mukaan kaikki kuljetuksessa olleet koirat kävivät Viikin eläinsairaalassa ja osa tehohoidossa. Bellaa nesteytettiin, ja se pääsi kotiin sunnuntaina.

Tänään maanantaina poliisi tiedotti epäilevänsä tapauksessa törkeää eläinsuojelurikosta. Poliisin mukaan epäilty toi koirat Suomeen pienessä kuljetusyhtiön kuorma-autossa, joka ei ole tarkoitettu eläinten kuljettamiseen.

Kolme koiraa on edelleen hoidossa yliopistollisessa eläinsairaalassa, ja kaksi niistä on heikossa kunnossa.

Uni maistuu uudessa kodissa

Tommi Paakki päätyi hankkimaan rescuekoiran, kun hänen edellinen koiransa kuoli. Yhteiselo Bellan kanssa on kestänyt noin vuorokauden.

Koiran luonne ja käytös ovat tähän mennessä yllättäneet uuden omistajan pelkästään positiivisesti. Paakin mukaan Bellasta ei voi mitenkään havaita sen tarhataustaa tai pitkää ja kuumaa kotimatkaa.

– Todella herttainen ja sosiaalinen koira. On käynyt jo moikkaamassa naapuruston, ei hauku, nukkuu hyvin ja on saanut jo koirakavereita tästä lähialueelta, Paakki kuvailee.

Alku on siis viikonlopun dramaattisista käänteistä huolimatta lupaava.

Iloa omasta uudesta koirasta laimentaa kuitenkin se, että usean muun perheen odotus päättyi suruun.

– Tuntuu todella pahalta. Olen kiitollinen omasta koirasta, mutta koen syvää myötätuntoa heitä kohtaan, jotka eivät koiraansa sieltä kotiin saaneet. Kaikin puolin ikävä ja Suomen mittapuulla aika iso tapaus.

Voit keskustella aiheesta 5.7.2022 kello 23:een saakka.

4.7.2022 klo 15.25: juttuun päivitetty poliisin uusimmat tiedot.

Lue myös:

Rescue-koirien piti saada uusi elämä Suomessa, mutta kymmenen niistä kuoli lämpöhalvaukseen

Mustat rescuekoirat voivat joutua odottamaan omaa kotia kolme kertaa kauemmin kuin muunväriset lajitoverinsa – taustalla mustan koiran syndrooma

Suosittelemme