Hyppää sisältöön

Tampereen seudun joukkoliikenteessä tehtiin kesäkuun matkustajaennätys: yli 3 miljoonaa matkaa

Tampereen seudun joukkoliikenne arvioi, että ennätykseen vaikuttivat muun muassa ratikka ja koronaepidemian lieventyminen.

Joukkoliikenteen infotaulu
Tampereen seudun joukkoliikenne näkee myös uuden linjaston aiempaa paremmat yhteydet yhdeksi syyksi kesäkuun matkaennätykseen. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen joukkoliikenteessä tehtiin päättyneen kesäkuun aikana enemmän matkoja kuin koskaan aiemmin kesäkuussa.

Matkoja oli ensimmäistä kertaa kesäkuussa yli 3 miljoonaa. Nyssen tiedotteen mukaan tämä on 21 prosenttia enemmän kuin kesäkuussa 2019, joka oli viimeinen kesäkuu ennen koronaa.

Tampereen seudun joukkoliikenne arvioi, että hyvässä tuloksessa näkyvät muun muassa pian yksivuotiaan ratikan vaikutus ja koronaepidemian lieventyminen.

Myös uuden linjaston aiempaa paremmat yhteydet ja suotuisa kalenteri edesauttoivat asiaa. Tämän vuoden kesäkuussa oli hieman enemmän arkipäiviä ja muutama koulupäivä enemmän kuin vertailuvuonna 2019.

– Hienoa, että joukkoliikenteen suosio on taas kasvussa, ja kesäkuun tuloksessa näkyy joukkoliikenteen roolin kasvu vapaa-ajan matkustuksessa ja tapahtumissa, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo tiedotteessa.

Lue lisää:

Helle hyydyttää Tampereen ratikkaa – sähköratarakenteita joudutaan tarkastamaan laajalla alueella

Kolikot ja setelit eivät enää käy Nysse-kyydin maksamiseen bussissa

Tampereen joukkoliikenteen uudet sähköbussit poikkeavat edeltäjistään positiivisesti, lupaa Pohjolan Liikenteen tekninen päällikkö Mikko Timonen. Video: toimittaja Petra Ketonen, kuvaaja Marjut Suomi / Yle

Suosittelemme