Hyppää sisältöön

Huuhanrannan esteettömän näkötornin avajaiset siirtyivät ensi vuoteen – projekti pistettiin jäihin teräksen epävakaiden hintojen vuoksi

Näköalatornin oli tarkoitus valmistua elokuuksi, mutta nyt tähtäin on ensi kesässä. Virkistysaluesäätiö on jo hankkinut näkötornia varten reilut kolme hehtaaria maata Ruokolahden Huuhanrannan mäen päältä.

Huuhanrantaan suunniteltu näkötorni ideoitiin korkeakouluille tarkoitetun kilpailun avulla. Kuva: Seppo Kivimäki / Yle
Mikko Mykkänen

Ruokolahden Huuhanrantaan suunniteltu esteetön näkötorni ei valmistu vielä tänä kesänä.

Näkötornin suunnittelu ja toteutus laitettiin jäihin epävakaan teräksen hinnan vuoksi. Epävakautta aiheuttaa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Teräsrakenteisen esteettömän näkötornin avajaisia oli tarkoitus juhlia jo elokuun alussa. Uuden aikataulun mukaan näkötornia rakennettaisiin ensi vuoden keväällä ja avajaisia juhlittaisiin kesällä 2023.

Ruokolahden elinkeinosihteeri Asko Ali-Marttilan mukaan projekti on kuitenkin edennyt.

– Asia on edennyt sillä tavalla, että siitä on tehty kunnissa päätöksiä ja virkistysaluesäätiö on ostanut sille maata Huuhanrannan mäen päältä, Ali-Marttila sanoo.

Huuhanrannan näkötornille on ostettu noin 3,5 hehtaaria maata Ruokolahden Huuhanrannan mäen päältä. Suunnitelmien mukaan valmiissa näkötornissa olisi muun muassa poljettava hissi liikuntarajoitteisia varten.

Lisää Etelä-Karjalan uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle