Hyppää sisältöön

Porin satamassa isot yrityskaupat – satamaoperointi ja nosturit siirtyvät hollantilaiseen omistukseen

Porin satamaoperaattori Hacklin on myynyt satamaoperointitoiminnan Porissa. Myös sataman nosturiliiketoiminta myydään hollantilaiselle yritysryppäälle, joka perustaa Porin satamaan uuden yrityksen.

Porin sataman kyltti.
Yrityskauppojen arvioidaan tulevan voimaan elokuun lopussa. Kuva: Katja Halinen / Yle
Tapio Pukkila
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin satamaoperaattori Oy Hacklin Ltd on myynyt satamaoperointitoiminnan hollantilaisille yrityksille. Olmar Management B.V. ja Stichting Depositary PGGM Infrastructure Funds perustavat Poriin uuden yrityksen.

Uuden satamaoperaattorin tavoitteena on tiedotteen mukaan kehittää pitkäjänteisesti toimintoja Porin Satamassa ja tukea alueen kasvua.

Hacklinilla työskentee Porissa 90 henkilöä, joiden työsuhteet jatkuvat entisin ehdoin omistusmuutoksen jälkeen.

Hacklin on perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 1908 ja Porin sataman ahtaustoiminnot ovat olleet konsernin toiminnan keskiössä alusta asti.

– Satamatoiminta on hyvin pääomavaltaista toimintaa ja uusilla omistajilla on paremmat resurssit investoida toimintaan, mikä luo toiminnoille hyvät tulevaisuuden näkymät, sanotaan Hacklinin tiedotteessa.

Hacklin-konsernin muut logistiikkayhtiöt jatkavat toimintaansa Helsingissä, Haminassa, Kotkassa ja Kiinassa. Näiden yhtiöiden palveluksessa on 70 henkilöä. Hacklin-konsernin tavoitteena on jatkossa kehittää entistä enemmän kansainvälisiä logistiikkatoimintaja.

"Kauppa kehittää Porin satamaa"

Hacklinin satamaliiketoiminnan kauppa on osa suurempaa kokonaisuutta.

Samassa yhteydessä Porin Satama Oy myy nosturiliiketoimintansa samalle ostajalle.

Nosturiliiketoiminta kattaa sataman nosturikaluston ja siinä työskentelevän henkilöstön. Nosturiliiketoiminnassa työskentelevät 21 vakinaista ja 2 määräaikaista työntekijää siirtyvät uuden yrityksen palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä entisin ehdoin.

Porin Satama Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkilä arvioi tiedotteessa, että kauppa tuo huomattavasti lisää mahdollisuuksia ja rahallista pääomaa kehittää Porin sataman infraa ja liikennettä.

Kauppojen arvioidaan tulevan voimaan elokuun lopussa. Kauppahintoja ei ole kerrottu.

Uutista tarkennettu 4.7. klo 21.49: Oy Hacklin Ltd ei ole myyty hollantilaisille yrityksille kuten uutisessa alunperin sanottiin. Sen sijaan Oy Hacklin Ltd on myynyt satamaoperointitoiminnan Porissa hollantilaisyrityksille.

Suosittelemme