Hyppää sisältöön

Kokkola kohensi asemiaan sijoittajien silmissä vuokramarkkinoilla

Vuokrat nousivat Kokkolassa enemmän kuin Vaasassa ja Seinäjoella.

Savonlinnan Vuokratalot Oy:n asunto, johon on tulossa asumaan ukrainalaisia pakolaisia.
Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat laskeneet viime vuosien aikana. Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Ari Vihanta
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokkola on aiempaa houkuttelevampi kohde asuntosijoittajille. Suomen vuokranantajien kaupunkirankingissa Vaasa ja Kokkola paransivat sijoitustaan kun Seinäjoen vetovoima laski.

Vuokrat ovat kohonneet Kokkolassa vuoden sisällä muita pohjalaiskaupunkeja nopeammin ja sijoittaja saa Kokkolassa parempaa vuokratuottoa kuin Vaasassa tai Seinäjoella.

Kokkola on kokonaisvertailussa sijalla 24, Vaasa on 19. ja Seinäjoki 26. Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat laskivat Kokkolassa 15 prosentilla vuodesta 2015 vuoteen 2021. Muutosta selittää heikko väestökasvu. Seinäjoella lasku oli pari prosenttiyksikkö vieläkin suurempaa, Vaasassa hinnat laskivat vain reilut 3 prosenttia.

Kaupunkiranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

Suosittelemme