Hyppää sisältöön

Moottoripyöräilijä kuoli risteyskolarissa Kuhmoisissa

Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajan syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen.

112 numero paloauton kyljessä
Kuva: Antti Kolppo / Yle
Pasi Punkari

Moottoripyörällä ajanut vanhempi mies kuoli risteyskolarissa Kuhmoisissa maanantaina päivällä. Henkilöauton ja moottoripyörän törmäys tapahtui kello 13 jälkeen tien 24 ja Harmoistentien risteyksessä.

Sisä-Suomen poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että moottoripyörällä ajanut vanhempi mies oli ajanut tietä 24 Jämsän suunnasta kohti Lahtea. Harmoistentien risteyksessä henkilöautolla pysähdyksissä ollut iäkkäämpi nainen lähti henkilöautolla samaan aikaan ylittämään tietä Harmoistentien suunnasta. Kyseisessä risteyksessä on Harmoistentien suunnasta pakollista pysäyttämisen liikennemerkki, eli STOP-merkki.

Jämsän suunnasta tullut moottoripyöräilijä jarrutti huomatessaan auton tulevan risteyksestä, mutta törmäsi jarrutuksesta huolimatta tietä ylittäneen henkilöauton vasempaan kylkeen. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalle.

Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa. Poliisin paikalla tekemien tutkimusten perusteella moottoripyöräilijän ei epäillä ajaneen ylinopeutta.

Sisä-Suomen poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa kuulustelemalla todistajia sekä selvittämällä oliko moottoripyörän kuljettajan veressä alkoholia tai muuta vastaavaa. Henkilöauton kuljettaja puhalsi poliisin mukaan nollat.

Tällä hetkellä poliisi epäilee henkilöauton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Poliisi suorittaa myös kuolemansyyn tutkinnan.

Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Suosittelemme sinulle