Hyppää sisältöön

Liikennöitsijän vaihto sujui keskiviikkoaamuna ongelmitta Oulun joukkoliikenteessä – bussikuski: "T-paidassa on uusi logo, muuta eroa ei ole"

Revon turistiliikenne Oy:n, Oubus Oy:n ja Koiviston Auto Oy:n väliaikaiset liikennöintisopimukset astuivat voimaan tänään 6.7. Matkustajiin muutos ei ole vaikuttanut.

Oulun Taksipalvelun linja-auto Oulussa.
Tämänhetkiset liikennöijät kertovat, että päivä on lähtenyt käyntiin mallikkaasti. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Emilia Pakkala

Oulun joukkoliikenteessä on tapahtunut tänään muutoksia, kun OTP Travelin vuorot ovat siirtyneet kolmen muun toimijan hoidettavaksi.

Revon turistiliikenne Oy:n, Oubus Oy:n ja Koiviston Auto Oy:n väliaikaiset liikennöintisopimukset ovat astuneet tänään voimaan, ja yrityksistä kerrotaan liikennöinnin lähteneen käyntiin hyvin.

Koiviston Auto -konserniin kuuluvan Koskilinjat Oy:n liikennepäällikkö Heikki Kukkala kertoo, ettei ongelmia ole ilmennyt ainakaan toistaiseksi.

– Tänään viideltä aamulla tulivat ensimmäiset kuljettajat töihin. Kaikki vuorot olemme aloittaneet normaalisti ja ne on myös saatu ajettua.

Myös Revon turistiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Ari Repo ja OuBus Oy:n liiketoimintajohtaja Ronja Lindeman kertovat, että aikatauluissa on pysytty, eikä yllätyksiä ole tullut eteen.

– Homma on lähtenyt käyntiin hyvin. En ole kuullut mistään ongelmista, ja silloinhan kaikki toimii. Toki kello on niin vähän, ettei montaa lähtöä olla keretty ajamaan, Repo kertoo Ylelle keskiviikkoaamuna puoli yhdeksältä.

Asiakkaat eivät ole huomanneet puutteita liikennöinnissä

Kukkalan mukaan muutos ei vaikuta asiakkaisiin mitenkään. Ainoana näkyvänä muutoksena Koskilinjojen Kukkala kertoo sen, että autot linjoilla 1, 2, 3, 5, 11 ja 14 ovat erilaiset kuin mitä ne olivat esimerkiksi eilen, kun OTP Travel vielä liikennöi.

Keskiviikkoaamuna bussilla matkustamassa olleet Aila Pietarila, Meri Rekilä ja Ilkka Kotajärvi kertoivat, etteivät ole havainneet liikennöinnissä ongelmia.

– Bussit tulevat pysäkille aikataulun mukaan. Saa nähdä sitten iltapäivällä, kun ruuhkaa on enemmän, Kotajärvi kertoo.

Liikenteen sujumiseen tyytyväinen on myös bussikuski Harri Leskelä, joka on keskiviikkona ajanut linja-autoa aamuviidestä saakka.

– Kaikki näyttää sujuvan oikein hyvin. Ainoastaan t-paidassa ja lakissa on uusi logo, muuta eroa ei ole, Leskelä toteaa naurahtaen.

Liikennöijät arvelevat homman toimivan myös jatkossa

Liikennöijät uskovat, että koko päivä tulee sujumaan mallikkaasti.

– Pyrimme liikennöimään kaikki vuorot aikataulujen mukasesti ja palvemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, Lindeman sanoo.

– Varmasti homma toimii niin kuin pitääkin. Perusrutiiniahan tämä on, Repo kuittaa.

Tämänhetkiset liikennöijät ovat nykyisiä toimijoita Oulun joukkoliikenteessä. Alun perin OTP:n oli tarkoitus ajaa vuorot koulujen aloittamiseen saakka, mutta vuorojen siirto aikaistui noin kuukaudella.

Oulun joukkoliikennejaosto irtisanoi sopimuksen aiemmin vuoroja hoitaneen OTP Travelin kanssa kesäkuun lopulla. Sopimusten purun syynä olivat kaupungin mukaan yhtiön toistuvat ja jatkuvat sopimusrikkomukset, jotka ovat heikentäneet kuntalaisten saamaa joukkoliikennepalvelua.

Juttua on päivitetty 6.7.2022 kello 11.22: Juttuun täydennetty matkustajien sekä bussikuskin kommentit.

Suosittelemme sinulle