Hyppää sisältöön

Poliisi: Lapsi kuoli kuumuuteen auton sisälle Itä-Suomessa

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Poliisi muistuttaa, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai pysty tulemaan ulos kuumasta autosta omin avuin, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi.

Poliisi varoittaa auringonpaisteessa hengenvaarallisesti kuumenevista henkilöautoista. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Helmi Nykänen

Alle 15-vuotias lapsi menehtyi alkuviikosta Itä-Suomessa kuumuuteen auton sisälle, kertoo poliisi. Poliisin mukaan henkilöauton sisätilassa oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli löydettäessä eloton, kun auttajat saapuivat paikalle.

Ensiapu aloitettiin poliisin mukaan välittömästi, mutta siitä ei ollut enää apua.

– Tässä murheellisessa tapauksessa ei epäillä rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista.

Hämäläisen mukaan tapauksesta ei kerrota enempää, koska kuolemansyyn tutkintaan kuuluvat asiat ovat lain mukaan salassapidettäviä. Sanomalehti Karjalaisen (siirryt toiseen palveluun) saamien muiden tietojen mukaan tapaus sattui Kontiolahdella ja menehtynyt oli alakouluikäinen.

Poliisi varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista. Poliisi pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi.

Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna.

– Siksi ulospääsy kannattaa varmistaa esimerkiksi jättämällä ikkuna auki, Hämäläinen muistuttaa.

Suosittelemme sinulle