Hyppää sisältöön

Kajaani kiinnostaa asuntosijoittajia, joille kaupunki voi tarjota yllättäviä tuottomahdollisuuksia

Kajaani pärjää hyvin Suomen Vuokranantajien valtakunnallisessa vertailussa. Kajaani arvostetaan asuntosijoittajan kannalta parhaaksi pieneksi kaupungiksi ja vuokratuotoissa jopa koko rankingin kärkeen.

Kajaanin keskuskatunäkymä kesällä.
Kajaani nousee valtakunnallisen asuntosijoittamisvertailun kärkipaikoille tuotto- ja välitysaika-arvioissa. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Asuntosijoittajien kiinnostus Kajaaniin on kääntynyt kasvuun. Kaupunki sijoittuu valtakunnallisessa 27 kaupungin vertailussa seitsemänneksi, kun vuosi sitten sijoitus oli 13.

Vertailun on tehnyt Suomen Vuokranantajien yhdistys, joka on rankannut kaupungit seitsemää eri mittaria käyttäen. Kajaani nousee koko vertailun kärkikaupungiksi vuokratuotoissa ja asuntojen välitysajoissa. Vertailun tehneen yhdistyksen ekonomisti Sakari Rokkasen mukaan Kajaani on selvityksen paras pieni kaupunki.

– Kajaanissa vuokrat ovat lähellä Oulun tasoa, mutta asunnot ovat edullisempia. Kajaanissa näkyy myös alueen kohentunut talous- ja työllisyystilanne, Rokkala tiivistää tilannetta.

Vaikka Kajaani tarjoaa tällä hetkellä hyviä mahdollisuuksia asuntosijoittajalle, niin riskejäkin riittää, sanoo Sakari Rokkala. Hänen mukaansa pienissä kaupungeissa ja talousalueilla riskit ovat suuremmat kuin isoissa keskuskaupungeissa.

Kajaanissa pahimmat uhkakuvat liittyvät yleisiin kehitysnäkymiin sekä väestönkasvuun, joissa Kajaani on rankingin häntäpään kaupunkien joukossa.

Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingin ykkönen oli viime vuoden tapaan Tampere, ennen Turkua, Vantaata ja Helsinkiä.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle