Hyppää sisältöön

Oulu pärjää hyvin mutta ei loista asuntosijoittajien kaupunkivertailussa

Oulu on Suomen kuudenneksi kiinnostavin kaupunki asuntosijoittajien arvioissa. Sijoitus on sama kuin viime vuonna. Vaikka kärkipaikoille ei Oulussa ylletäkään, niin kehitysnäkymät koetaan hyviksi.

Näkymä Oulun keskustasta Torikadulta etelään.
Vuokranantajat uskovat Oulun kehitysmahdollisuuksiin, vaikka tuoreessa asuntosijoittajien selvityksessä kaupunki ei kärkipaikoille kohoakaan. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Vuokranantajien yhdistys arvioi 27 kaupungin houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta seitsemällä mittarilla.

Oulu on pitänyt viime vuotisen kuudennen tilansa eikä nouse kärkeen millään yksittäisellä muuttujalla mitattuna.

Oulu on kuitenkin kokonaisuudessaan kiinnostava kaupunki sijoittajalle, kertoo tutkimuksen tehneen yhdistyksen ekonomisti Sakari Rokkanen.

– Oulu on tyypillinen iso kaupunki, eli vaikka se ei kärkipaikoille nousekaan niin Oulu pärjää hyvin monella mittarilla hyvin. Esimerkiksi vuokranantajat kokevat kaupungin kehitysmahdollisuudet hyviksi.

Selvityksen mukaan Oulun vahvuus on myös väestönkasvu ja vuokralla-asuvien määrä. Asuntosijoittajan kannalta suurin heikkous löytyy vuokratuotosta, jossa Oulu on vertailun 16.

Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingin ykkönen oli viime vuoden Tapaan Tampere, ennen Turkua, Vantaata ja Helsinkiä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle