Hyppää sisältöön

Puikoilla kilistellään tänään raskaan musiikin tahtiin – hevineulonnan MM-kilpailu Joensuun torilla

Syntyykö Itä-Suomessa yhteisöneulonnan uusi maailmanennätys? Entä kenestä tulee hevineulonnan maailmanmestari? Joensuun torilla asiat selviää rankan kompin saattelemana klo 17.

Joensuussa tavoitellaan yhteisneulonnan ennätystä
Siru Päivinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Langan ja tukan tuuletusta harjoitetaan raskaalla asenteella Joensuun torilla arkiviikon päätteeksi. Hevineulonnan vuoden 2022 maailmanmestaruudesta kilpailee perjantaina kymmenen osanottajaa seitsemästä eri maasta.

Yle näyttää tapahtuman tunnelmia suorana paikan päältä perjantaina alkaen kello 16.25. Tunnin mittainen kilpailu puolestaan käynnistyy kello 17.

Suomesta mukana Maatiaisgootti

Edustettuina ovat Australia, Iso-Britannia, Japani, Ruotsi, Saksa, Yhdysvallat ja tietenkin Suomi.

Suomea edustaa Maatiaisgootti. Nimen takaa löytyy liperiläinen Laura Kolehmainen. Kahden aiemman vuoden mestaruudet on viety Japaniin ja Alankomaihin.

Ennen MM-kisoja vuorossa on klo 15 alkava yhteisöneulonnan ennätysyritys. Aiempi ennätys on vuodelta 2012 Lontoosta, jossa samanaikaisesti neulomassa oli 3 083 ihmistä.

Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa

Tapahtuman taustalta löytyy joensuulainen WTF Productions ja tietenkin Martat. Tämän vuoden kisabiisin on tehnyt joensuulainen bändi Palesloth. Uunituoreen kappaleen nimi on Distorted.

Heavyneulonnassa yhdistyvät käsityöt ja heavy metal -musiikki. Heavyneulonnan maailmanmestaruuskisoissa kilpailijat neulovat heavymusiikin tahtiin samaan tapaan kuin ilmakitaroidessa, mutta kilpailuvälineinä toimivat neulepuikot ja heavymusiikista tuttu asenne.

Ylen toimittaja Petri Lassheikki sytytti idean heavyneulonnasta WTF Productionin toimitusjohtaja Mari Karjalaisen kanssa vuonna 2018. Tarkoituksena oli yhdistää kaksi hyvin erilaista asiaa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

– Aivan mahtavaa päästä taas livenä vetämään tätä hommaa koronasulkujen jälkeen, Karjalainen kertoo.

Voit keskustella aiheesta 9.7. klo 23 asti.

Aiheesta lisää:

Hevineulonnan maailmanmestarit tulevat Japanista – "Esitys oli hullu niin kuin sen pitääkin"

Suosittelemme sinulle