Hyppää sisältöön

Duell Oy:n listautuminen pörssiin nosti yrityksen liikevaihtoa, mutta tulos laski hieman – markkinoiden epävarmuuden uskotaan jatkuvan loppuvuonna

Tiedotteen mukaan näkymät vuodelle 2022 jatkuvat epävarmoina johtuen COVID-19:sta, taloudellisesta tilanteesta ja Ukrainan sodasta.

Renkaita hyllyssä
Vuonna 1983 perustettu mustasaarelaisyhtiö tuo maahan moottoripyöriin, moottorikelkkoihin ja kilpaveneilyyn liittyviä tarvikkeita. Kuva: Jarkko Heikkinen/Yle
Merja Siirilä

Mustasaarelainen maahantuontiyritys Duell Oy on julkaissut ensimmäisen liiketoimintakatsauksensa listautumisensa jälkeen.

Duell Oyj jätti marraskuussa hakemuksen yhtiön osakkeiden listaamiseksi First North Growth Market pörssilistalle. Kaupankäynti Duellin osakkeilla alkoi Nasdaq Helsingin First North Growth Marketilla 24.11.2021.

Liikevaihto oli syyskuun ja toukokuun välillä noin 90 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 55,5 prosenttia yritysostoineen. Orgaaninen liikevaihdon kasvu oli 14,6 prosenttia.

Oikaistu liikevoitto laski 4,1 % 5,7 miljoonaan euroon.

Yritys kertoo tiedotteessa kärsineensä kasvaneista logistiikka- ja kuljetuskustannuksista sekä tavarantoimittajilta epäsäännöllisesti saapuvista toimituksusta.

Liiketoimintavolyymien kasvua tukevien logististen valmiuksien parantamiseksi yritys aikoo laajentaa varaston kapasiteettia Suomessa ja ottaa käyttöön suuremman varaston Ranskassa tämän vuoden aikana.

Duell osti toukokuussa suomalaisen PowerFactory Nordic Oy Ab:n osakkeet. Yhtiö on johtava polkupyörän varaosien ja tarvikkeiden maahantuoja ja tukkumyyjä. Osakkeiden kauppahinta oli 9,17 miljoonaa euroa ja se toteutettiin käteiskauppana. PowerFactory on lisätty Duell Oyj:n lukuihin toukokuusta alkaen.

– Integraatio on aloitettu toimintojen yhdistämiseksi ja synergiaetujen saavuttamiseksi. Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista vahvistaaksemme markkina-asemaamme Euroopassa, toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan näkymät vuodelle 2022 jatkuvat epävarmoina johtuen COVID-19:sta, taloudellisesta tilanteesta ja Ukrainan sodasta.

Duell odottaa kuitenkin liikevaihdon orgaanisen kasvun olevan vähintään 15 % 31.8.2022 päättyvällä tilikaudella.

– Uusi verkkokauppaprojekti etenee suunnitellusti tavoitteena ottaa uusi palvelu käyttöön loppuvuoden 2022 aikana tukemaan online-liiketoimintaamme. Myös panostukset oman tuotemerkkitarjonnan kasvattamiseksi ovat jatkossakin toimintamme keskiössä tulevaisuuden kasvun kannalta, Ämmälä toteaa.

Vuonna 1983 perustettu mustasaarelaisyhtiö tuo maahan moottoripyöriin, moottorikelkkoihin ja kilpaveneilyyn liittyviä tarvikkeita.. Duellin modernit logistiikkakeskukset sijaitsevat Suomessa Mustasaaressa, Ruotsissa Tranåsissa, Hollannissa Hengelossa ja Vegehlissä sekä Ranskassa Montpellierissä. Yhtiö työllistää kansainvälisesti tällä hetkellä noin 250 työntekijää.

Lue lisää:

Mustasaarelainen Duell osti koko Powerfactoryn osakekannan

Duell Oyj:n yleisöanti ja henkilöstöanti ylimerkitty

Mustasaarelainen maahantuontiyhtiö Duell suunnittelee listautumisantia – tavoitteena kilpailukyvyn ja näkyvyyden parantaminen Euroopassa¨

"Kasvu on meillä dna:ssa" – pohjalainen maahantuontiyhtiö lähtee itseluottamusta puhkuen Euroopan markkinoille

Suosittelemme sinulle