Hyppää sisältöön

Yli 6 000 uutta opiskelijaa aloittaa syksyllä yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa Tampereella

Yliopistosta opiskelupaikan saaneiden määrä kasvoi yli sadalla.

Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopiston logo
Tampereen yliopisto ja ammattikorkeakoulu olivat Suomen toiseksi halutuimpia opiskelupaikkoja. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Pasi Punkari

Tampereen yliopistoon on valittu 3 562 uutta opiskelijaa. Opiskelupaikan saaneiden määrä kasvoi nyt 167 opiskelijalla viime vuodesta. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 850 sai opiskelupaikan englanninkielisiin koulutuksiin jo aikaisemmin keväällä.

Yliopisto toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi kampuksille ja lähiopetukseen.

– Opetus toteutetaan lähiopetuksena turvallisuus- ja hygieniaohjeet huomioiden. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan kuitenkin käyttää silloin, kun sille on pedagogisesti vahvat perusteet. Tampereen yliopisto seuraa terveysviranomaisten suosituksia ja tarvittaessa päivitämme ohjeistuksia, yliopisto kertoo tiedotteessa.

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikot ovat kampuksilla elokuun lopussa.

Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakijamäärältään kuin ensisijaisten hakijoiden osalta.

Tampereella suosituimpia hakukohteita keväällä hakemusmäärien perusteella olivat lääketieteen lisensiaatin, kauppatieteiden ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon yhteensä lähes 29 000.

Tampereen ammattikorkeakouluun yli 16 000 hakijaa

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä yhteensä noin 2 300 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsi tavoittelemaansa koulutukseen.

Ministeriön päätöksellä TAMK sai 50 lisäaloituspaikkaa vuodelle 2022. Lisäaloituspaikat tulivat sairaanhoitajan ja bioanalyytikon koulutuksiin.

TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu. Kaikkiaan hakijoita oli reilut 16 000.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15. heinäkuuta kello 15 mennessä.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle