Hyppää sisältöön

Kuusikymppinen nainen löi 95-vuotiasta tätiään, joka kuoli myöhemmin – sai syytteen taposta, tuomittiin pahoinpitelystä

Nainen löi tätiään avokämmenellä päähän ja jätti hänet huoneeseen usean päivän ajaksi. Nainen löysi tätinsä kuolleena, mutta ilmoitti asiasta poliisille vasta viikko tämän jälkeen.

Helsingin käräjäoikeus 8. joulukuuta.
Tuomittu nainen asui menehtyneen tätinsä kanssa samassa asunnossa. Kuvassa Helsingin käräjäoikeuden rakennus tammikuussa. Kuva: Silja Viitala / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään perjantaina 63-vuotiaan naisen iäkkään tätinsä pahoinpitelystä. Syyttäjä oli vaatinut naiselle ensisijaisesti tuomiota muun muassa taposta.

Nainen asui yhdeksänkymppisen tätinsä kanssa samassa asunnossa ja piti tästä huolta.

Syyttäjän mukaan nainen aiheutti tätinsä kuoleman lyömällä tätä avokämmenellä päähän ja jättämällä sen jälkeen tädin yksin huoneeseensa useaksi päiväksi ilman hoitoa niin, että sydänvaivoista kärsinyt täti kuoli.

Nainen ilmoitti hätäkeskukseen tätinsä kuolemasta vasta noin viikon kuluttua kuolemasta.

Oikeus katsoi, että hoidon laiminlyönnistä ei ollut näyttöä, sillä tädin kuolinhetkeä ei pystytty selvittämään riittävän tarkasti, jotta olisi selvinnyt, kuinka kauan hän oli ilman hoitoa.

Myös syytteet taposta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta hylättiin, sillä oikeus katsoi, että selkeää syy-yhteyttä lyöntien ja tädin kuoleman välillä ei pystytty osoittamaan.

Oikeus katsoi naisen syyllistyneen pahoinpitelyyn lyömällä tätiään useaan kertaan avokämmenellä päähän. Hänet tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

63-vuotiasta naista epäillään 95-vuotiaan naisen taposta Helsingissä

Suosittelemme