Hyppää sisältöön

Lonkerotölkistä lähtenyt riita johti vappuna vakavaan puukotukseen Seinäjoella – puukottajalle 3,5 vuoden vankilareissu

Käräjäoikeus määräsi tuomitun myös yhteensä yli 10 000 euron vahingonkorvauksiin asianomistajille.

Valkoinen poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.
Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan Leif Aaltosen kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta. Hänet tuomittiin myös mittaviin vahingonkorvauksiin.

Tuomittu puukotti vappuna Seinäjoella miestä, joka selvisi puukotuksesta leikkaushoidolla. Mies sai kolme puukoniskua, joista yksi isku ylsi vatsaonteloon saakka.

Puukotuksen lisäksi tuomittu uhkasi kääntöveitsi kädessään toistakin miestä tappamisella.

Kolme puukoniskua

Tapahtumat saivat käräjäoikeuden tuomion mukaan alkunsa, kun vastaaja tuli kahden asianomistajan luokse. Asianomistajien seurueessa oli myös kaksi naista, joita on kuultu todistajina.

Vastaaja oli ottanut toiselta mieheltä lonkerotölkin, juonut kulauksen ja heittänyt tölkin pois. Tästä oli seurannut keskustelu, jonka kuluessa vastaaja oli ottanut veitsen esiin ja uhannut toista miehistä.

Puukotuksen uhriksi joutunut mies otti uhkaustilanteessa vastaajaa kiinni takaapäin ja yritti vetää häntä pois uhatun miehen läheltä. Samalla hän yritti ottaa vastaajalta veitsen pois.

Rytäkässä vastaaja ja häneen takaa kiinni ottanut asianomistaja kaatuivat maahan, ja vastaaja puukotti apuun tullutta miestä kolme kertaa. Lääkärilausunnon mukaan iskujen aiheuttamat vammat ovat olleet vaikeita. Uhri on edelleen sairauslomalla.

Käräjäoikeus katsoi, että vastaaja on tahallaan yrittänyt tappaa puukottamansa miehen. Vastaaja on kiistänyt tapon yrityksen, mutta myöntänyt toissijaisen syytteen törkeästä pahoinpitelystä.

Tuomittu on passitettu Vaasan vankilaan. Tuomio ei ole lainvoimainen. Vastaaja on ilmoittanut olevansa tyytymätön tuomioon.

Suosittelemme sinulle