Hyppää sisältöön

Poliisi ei epäile, että Lapuan kirjastossa räjähtänyt pommi olisi suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan – epäillyt neljä nuorta saatu kiinni

Epäillyt ovat paikkakuntalaisia 14–15-vuotiaita nuoria. Yksi nuorista on huudellut Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja. Huutelu on ollut uhkaavaa ja vihamielistä.

Pohjanmaan poliisilaitoksen Kaustisen yksikön ulko-ovi.
Poliisi on näkyvästi esillä lauantaina Lapualla järjestettävässä Pride-tilaisuudessa turvaamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Tuomo Mäenpää

Poliisi on tavoittanut neljä nuorta, joiden epäillään liittyvän maanantaina Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjähtäneeseen viemärinavausaineesta valmistettuun niin kutsuttuun putkimiespommiin.

Nuoria on kuultu asiassa. Epäillyt ovat paikkakuntalaisia 14–15-vuotiaita nuoria.

Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella poliisi ei epäile, että teko olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa tai että se olisi suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan.

Nuorten epäillään aiemmin aiheuttaneen kirjastossa häiriötä ja heidät oli poistettu paikalta.

Huutelu Pride-osallistujia kohtaan uhkaavaa

Poliisin tutkinnassa on tullut ilmi, että yksi nuorista oli huudellut samalla alueella liikkuneille Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja.

Huutelu oli osoitettu selkeästi tapahtumaa järjestäviä ja siihen osallistuvia kohtaan. Huutelu on ollut uhkaavaa ja vihamielistä.

Poliisi on tehnyt asiassa yhteistyötä lastensuojeluviranomaisten kanssa. Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien yli 15-vuotiaiden osalta asian tutkinta jatkuu vahingontekona, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi on näkyvästi esillä lauantaina Lapualla järjestettävässä Pride-ulkotilaisuudessa turvaamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Lue myös:

Anneli Jäätteenmäki ja muu Lapuan johto osallistuu kaupungin Prideen lauantaina – välikohtaukset vahvistivat halua marssia mukana

Puolet sateenkaarilipuista varkaille, kirjaston eteisessä räjähti kotitekoinen pommi – Lapuan ensimmäinen Pride ei silti lannistu

Poliisi tutkii, liittyikö pullopommin räjäytys Lapualla Pride-viikkoon – epäiltynä neljä nuorta miestä

Suosittelemme sinulle