Hyppää sisältöön

Prinssi Harry voitti herjauskiistassa ensimmäisen erän brittitabloidia vastaan

Prinssi on nostanut syytteen Mail on Sunday -lehteä vastaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saapuivat juhlajumalanpalvelukseen kesäkuun 3. päivä Lontoossa. Kuva: Neil Hall / EPA
Erja Tuomaala

Sussexin herttua, prinssi Harry on saanut erävoiton herjausjutussa, jonka hän on nostanut Mail on Sunday -lehden kustantajaa vastaan. Tuomari totesi tänään perjantaina, että osa prinssin toivomaa poliisisaattuetta koskevassa jutussa oli kantajaa loukkaavaa.

Korkeimman oikeuden tuomari Matthew Nicklin ei ole toistaiseksi ottanut kantaa syytekirjelmän muihin osiin, kuten jutun paikkansa pitävyyteen tai siihen, herättikö aihe yleistä mielenkiintoa.

Puolustus saa puheenvuoron seuraavissa käsittelyissä.

Lehden kansijutun mukaan prinssi Harry oli yrittänyt painostaa viranomaisia tarjoamaan hänelle ja perheelle poliisivartiointia Britanniassa oleskelun aikana. Hallitus on lakkauttanut perheeltä ympärivuorokautisen turvallisuusvalvonnan sen jälkeen kun prinssi ja hänen puolisonsa Meghan Markle luopuivat kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuonna 2021 ja muuttivat Kaliforniaan.

Mail on Sunday -lehti uutisoi helmikuussa 2020, että prinssi oli yrittänyt luottamuksellisuuteen vedoten pitää poliisivalvonnan palauttamisen yksityiskohdat salassa.

Prinssin mediatiimi on yrittänyt vakuuttaa, että turvapalveluista olisi oltu valmiita maksamaan, mutta lehden mukaan palkkiota ei mainittu Harryn alkuperäisessä vaatimuksessa.

Harry pitää juttua herjauksena

Harryn asianajajien mukaan lehden väite, jonka mukaan prinssi valehteli alkuperäisissä lausunnoissaan maksuhalukkuudestaan, on herjausta.

Tuomari Nicklinin mukaan lehden artikkelin sävy oli "loukkaava". Hän painotti, että arvio ei koske muita jutun osia.

Luvassa on useita oikeudenistuntoja.

Lue myös:

Kuningatar Elisabet on usean entisen alusmaan valtionpää, mutta muutos voi tulla pian – prinssi Charles: Jokaisen valtion oma asia

Suosittelemme sinulle