Hyppää sisältöön

Iitissä paloi energiajätettä kuljettava kuorma-auto – palo alkoi kuormasta

Liikenne oli poikki jätteen uudelleenkuormaamisen takia välillä Kurrintie - Mankala. Palon syyksi epäillään auton kuljettajan mukaan jätteen seassa ollutta akkua tai paristoa.

Kuorma-auton kuljettaja kertoi sähköpostitse, että palon syyksi epäillään energiajätteen seassa ollutta akkua tai patteria. Kuvan otti kuorma-auton kuljettaja Jesse Rahikka palopaikalla. Kuva: Jesse Rahikka
Viivi Koivistoinen

Päijät-Hämeessä Iitissä paloi kuorma-auto, joka kuljetti silputtua energiamuovijätettä Kujalasta jätteidenkäsittelyasemalta voimalaitokselle käsiteltäväksi. Palo johtui energiamuovijätteen syttymisestä tuleen.

Auton kuljettaja Jesse Rahikka kertoi Ylelle sähköpostitse, että palon syyksi epäillään energiajätteen seassa ollutta paristoa tai akkua. Hän toivoi myös, että ihmiset muistaisivat kierrättämisen tärkeyden.

Kuorma-auto ajettiin sammutustöiden ajaksi tonttiliittymätielle, missä muovijäte tyhjennettiin autosta ja sammutettiin. Sen jälkeen sammutettu energiajäte siirrettiin uuteen kuorma-autoon. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Kuorma-auto piti tyhjentää palavasta energiajätteestä. Operaatiota ei voitu tehdä maantiellä, joten auto ajettiin läheiselle tonttiliittymälle. Kuvan otti kuorma-auton kuljettaja Jesse Rahikka palopaikalla. Kuva: Jesse Rahikka

– Siellä on pyöräkuormaaja töissä, joka nostaa noin seitsemänkymmentä kuutiota tavaraa takaisin kuorma-autoon, kertoi Päijät-Hämeen päivystävä palomestari Erkki Santero.

Liikenne oli palon takia poikki tiellä 12 välillä Lahti - Kouvola välillä Kurrintie - Mankala. Käytössä oli Santeron mukaan tällöin toinen kaista.

Fintraffic kertoi Twitterissä puoli viiden jälkeen lauantaina illalla, että liikenne on palannut normaaliksi.

Päivitetty 17.11 ja lisätty kuorma-auton kuljettajan kommentit.

Suosittelemme sinulle