Hyppää sisältöön

Vargista herätellään eloon toukokuisen tulipalon jäljiltä – alueen kehittäminen oli osa Börkö-Panike vaellusreitin kehityssuunnitelmaa

Metsähallituksen Vargiksen autiotupa tuhoutui toukokuussa tulipalossa. Vielä on auki miten aluetta kehitetään jatkossa ja mitä palaneen autiotuvan tilalle tulee.

Vatten i skärgård. Det är sommar och himlen är blå. En smal träbro går över en del av vattnet.
Kuva: Forststyrelsen / Teemu Rauhala
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vargiksen aluetta herätellään eloon Panike-Björkö vaellusreitillä.

Metsähallituksen Vargisen autiotupa tuhoutui toukokuussa tulipalossa, Vargiksen kehittäminen oli osa Björkö-Panike-kehityssuunnitelmaa.

Vielä on auki miten aluetta kehitetään jatkossa ja mitä palaneen autiotuvan tilalle tulee. Alue on siivoamatta palon jäljiltä, ja purku- ja siivoustyöt odottelevat sitä, että tiedetään, mitä tuvan tilalle tulee.

Vargiksen autiotuvan palo oli tehdä tyhjäksi myös suunnitelmat kajakkien vuokrauksesta alueella, mutta nyt vuokraus on tehty mahdolliseksi paikalle siirretyn konttivuokraamon avulla.

Aluetta tullaan ylläpidetään jatkossa uuden toimijan eli Paniken Mökkitalkkareiden kanssa.

– Vargiksen kehittäminen oli osa Björkö-Panike-kehityssuunnitelmaa, joka koki kovan kolauksen autiotuvan palon myötä. Kontti on väliaikainen ratkaisu, eikä ole vielä ihan tarkalleen tiedossa, miten aluetta kehitetään ja mitä rakennetaan palaneen autiotuvan tilalle", toteaa projektipäällikkö Jonna Hagström Metsähallituksesta.

Suosittelemme