Hyppää sisältöön

Tangomarkkinat jäi aikaisempien vuosien kävijämääristä

Tangomarkkinoilla vieraili 40 000 kävijää. Tapahtuma kertoo muuttaneensa kävijöiden laskentatapaa.

Kaksi naista ja kaksi miestä poseeraa rivissä kukkakimppu kädessään.
Kuvassa Seinäjoen Tangomarkkinoiden 2022 laulukilpailun finalistit: Keijo Hietikko, Heta Halonen, Hanna Hirvonen ja Lauri Ketonen. Kuva: Krista Luoma
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoen Tangomarkkinat kertoo, että vuoden 2022 tapahtumissa vieraili 40 000 kävijää. Lisäksi Televisio- ja verkkolähetyksiä seurasi noin 300 000 katsojaa.

Luvut ovat selvästi pienempiä kuin aikaisempina vuosina. 2000-luvulla Tangomarkkinat on kertonut joka vuosi noin 100 000–120 000 kävijän määristä.

Toimitusjohtaja Pasi Ojalan mukaan tämän vuoden kävijämäärä ei kuitenkaan suoraan ole verrattavissa aikaisempiin vuosiin, koska laskentatapaa on muutettu.

– Edellisvuosien kävijöistä jäätiin hurjasti. Tämän vuoden luvussa ovat mukana maksulliset ja maksuttomat tapahtumat. Ilmaistapahtumia oli nyt selvästi vähemmän kuin aikaisempina vuosina, Ojala sanoo.

Ojala kertoo, että kävijämääriin on näin haettu realismia.

– Omaan korvaan on aikaisemmilta vuosilta kuulostanut aika hullulta se, että jos myytyjä lippuja on ollut alle 30 000 ja kävijöitä on ollut 110 000. Nyt haluamme antaa asiakkaillemme realistisempaa kuvaa siitä, minkälaista trafiikkia meillä täällä on.

Koronavuodet verottivat kävijämäärää

Tangomarkkinoita ei järjestetty koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021. Ojalan mukaan se näkyi tänä vuonna.

– Kun kyseessä on niinsanotusti aikuisten ihmisten tapahtuma, missä on viihtynyt iäkkäämpiä ihmisiä, niin kaikki varmasti ymmärtävät että koronaleikkuri käy siellä aika isosti. Kaikki ihmiset eivät edelleenkään uskalla liikkua samalla tavalla kuin ennen vanhaan.

Pasi Ojala aloitti Tangomarkkinoiden toimitusjohtajana helmikuussa 2021 ja tapahtumaa haluttiin uudistaa. Artistivalintojen lisäksi uudistuksia oli esimerkiksi tangokadulla, jossa lavoja oli sijoiteltu uudelleen.

– Tulevien viikkojen aikana ynnätään tämä vuosi pakettiin. Sen jälkeen jään odottelemaan omistajilta informaatiota siitä, mikä on tulevaisuuden ajatus. Sen jälkeen voin paremmin ottaa kantaa siihen, miten ensi vuoden tapahtumaa lähdetään tekemään.

Suosittelemme