Hyppää sisältöön

Jyväskylässä Kisällintiellä konehallissa suuri tulipalo – liikenne Palokankaantiellä voi olla sammutustöiden vuoksi poikki alkuiltaan asti

Keski-Suomen pelastulaitos sai hälytyksen palosta hiukan ennen yhtätoista keskiviikkona aamupäivällä.

Rakennuksen katolta nousee savua, pelastuslaitoksen yksikköjä ympärillä.
Suureksi luokiteltua paloa sammuttamassa on kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Teollisuushallirakennuksessa syttyi tulipalo Jyväskylässä Kisällintiellä keskiviikkona aamupäivällä.

Palon sammutuksessa on iltapäivällä kello 13 aikaan ollut menossa jälkisammutusvaihe, joka kestää Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Kimmo Voutilaisen mukaan pitkälle iltapäivään saakka.

– Savut ovat jo hälvenneet ja tilanne alkaa olla aika rauhallinen, mutta pesäkkeitä vielä sammutetaan. Rakennus oli kaksiosainen. Palo oli vanhemmassa, 1980-luvulla valmistuneessa osassa ja saatiin pysäytettyä, niin ettei se päässyt uudelle puolelle ollenkaan, kuvailee Voutilainen.

Sammutustöiden vuoksi jo palon alkuvaiheessa katkaistu liikenne Palokankaantiellä on edelleen poikki ja tie pysynee suljettuna, kunnes jälkisammutustyötkin ovat ohi.

Palavassa teollisuushallissa toimii raskaskonehuolto. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Palavassa hallirakennuksessa toimii SRH Service Oy. Yrityksen toimitusjohtaja Joona Paukku, kertoo että hallissa on raskaskonehuolto.

Paikalla oli palon syttyessä yksi työntekijä, joka havaitsi palon ja soitti hätäkeskukseen.

Paukun mukaan alueella oli voimakasta ukkosta ja asentaja oli ottamassa erilaisia koneita pois seinästä juuri ennen syttymistä. Sen jälkeen havaittiin yhden hallin seinän olevan tulessa.

Paukku arvioi, että palosta aiheutuu mittavat vahingot.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta vähän ennen yhtätoista keskiviikkona aamupäivällä. Palo oli luokiteltu ensin keskisuureksi, mutta tehtävä muuttui nopeasti suureksi.

Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Palopaikalle lähetettiin aluksi 18 Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksikköä sekä yksi ilmasotakoulun pelastusyksikkö Jyväskylän Tikkakoskella sijatsevasta varuskunnasta.

Pelastuslaitos suuntasi palopaikalle lukuisin yksiköin, koska rakennuksessa tiedettiin olevan muun muassa jäteöljyä ja kaasupulloja, kertoo päivystävä palomestari Kimmo Voutilainen.

Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Päivitetty tiedot palon tilanteesta kello 13.14

Täydennetty tietoja palopaikalle hälytettyjen yksikköjen määrästä kello 13.34

Korjattu yrityksen nimi oikeaksi kello 13.54. Päivitetty teollisuushallissa toimivan yrityksen toimitusjohtajan kommentit klo 14.06 ja 14.51.

Suosittelemme sinulle