Hyppää sisältöön

Harjavallan suurteollisuuspuiston voimalaitoksen tulipalo sammutettu, yksi sammutusmies sairaalahoitoon

Tulipalolla ei ole vaikutusta suurteollisuuspuiston toimintaan. Sammutustöihin osallistui ainakin 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Harjavallan kartta.
Palopaikka oli STEP Oy:n voimalaitos Harjavallan suurteollisuuspuistossa. Kuva: Yle
Jenni Joensuu,
Lore Korpelainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Satakunnan pelastuslaitos on saanut sammutettua voimalaitoksen kattilarakennuksessa roihunneen tulipalon Harjavallan suurteollisuuspuistossa.

Kohteen jälkiraivaustyöt ovat käynnissä.

– Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Kunhan sammutustyöt saadaan kokonaan päätökseen, niin poliisi aloittaa tutkinnan, kertoo päivystävä palomestari Tuomas Kiskola.

Palo saatiin sammutettua suht nopeasti, vaikka kuuma päivä ja kattorakenteissa aluksi riehunut palo toivat siihen omat haasteensa.

Ambulansseja parkissa.
Harjavallan suurteollisuuspuistossa oli keskiviikkona paikalla runsaasti pelastuslaitoksen eri yksiköitä. Kuva: Katja Halinen / Yle

Jo toinen hälytys tälle päivälle

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Teollisuuskadulle Harjavaltaan keskiviikkona kello 12.21.

Satakunnan pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että suurteollisuuspuistossa sijaitsevan Suomen Teollisuuden Energiapalvelut eli STEP Oy:n voimalaitoksen kattilarakennuksessa oli tulipalo.

Sammutustöihin osallistui noin 20 yksikköä. Yksi sammutusmies vietiin Satasairaalaan lämpöuupumuksen vuoksi. Hän kotiutui pelastuslaitoksen mukaan illalla sairaalasta.

Tulipalolla ei ole vaikutusta suurteollisuuspuiston tuotantoon tai prosesseihin. Palanut kattilarakennus tuottaa höyryä suurteollisuuspuiston käyttöön. Sille on olemassa varajärjestelmiä, joten tuotanto ei tulipalosta huolimatta katkea.

Hälytys on tänään jo toinen suurteollisuuspuiston alueelle. Aamulla pelastuslaitos sai hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta suurteollisuuspuistosta, kun Bolidenin Harjavallan rikkihappotehtaalla vapautui prosessihäiriön seurauksena typen oksideja.

Uutista päivitetty 14.7. klo 9.14: Päivitetty Satakunnan pelastuslaitokselta saatu tieto, että yksi sammutusmies vietiin sairaalahoitoon lämpöuupumisen vuoksi. Aiempi tieto oli, että sammutusmies loukkaantui lievästi.

Suosittelemme sinulle