Hyppää sisältöön

Salama poltti kuivurin Sastamalassa, Mänttä-Vilppulassa tulvi alikulku – sateet ja ukkoset jäivät Pirkanmaalla vähäisiksi

Pelastuslaitokselle tuli keskiviikon aikana vain muutama myskyn aiheuttama pelastustehtävä.

Pellon reunalla on sadevesimittari, jossa on 35 milliä vettä.
Pirkanmaalle ennustettiin vuorokauden sademääräksi jopa 50 millimetriä vettä. Sadekuurot olivatkin paikoittain voimakkaita. Kuva: Heli Mansikka / Yle
Heli Mansikka

Keskiviikkona Suomea kurittanut kesämyrsky ohitti Pirkanmaan. Pelastuslaitoksen mukaan hälytyksiä sateen tai ukkosen takia tuli vain muutama.

– Keskiviikkona illalla oli yksi pumppaustehtävä Mänttä-Vilppulassa, missä sadevesi pakkautui Rautatien alta kulkevaan tunneliin, eivätkä autot päässeet kulkemaan, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Jari Hiltunen varhain torstaiaamuna.

Hälytys Mäntäntielle tuli kello 19 aikaan illalla ja tilanne oli melko nopeasti ohi, kun pelastuslaitos sai sadevesikaivot vetämään.

Kuivuri paloi Sastamalassa

Torstaina aamuyöllä kello kolmen jälkeen pelastuslaitos sai hälytyksen Sastamalaan Putajantielle, missä salama oli sytyttänyt vanhan kuivurin palamaan.

– Palo levisi hiukan maastoon, mutta se saatiin nopeasti taltutettua. Kuivuri paloi kyllä kokonaan, Hiltunen sanoo.

Pirkanmaalle annettu varoitus voimakkaasta sateesta jatkuu vielä torstaiaamuun kello yhdeksään asti.

Pelastuslaitos arvioi, että tänään voi vielä tulla ilmoituksia tuulikaadoista, kun ihmiset heräilevät ja lähtevät liikkeelle.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle