Hyppää sisältöön

Rantasalmen eläköityvä kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää: "Seuraaja voi saada hyviä tuloksia aikaan"

Tulevat eläkepäivät tuovat Kristiina Järvenpäälle mahdollisuuden käyttää aikaa rakkaaseen lintuharrastukseen.

Nainen lintutornissa kaukoputken ja kiikareiden kanssa.
Lintuharrastus on kulkenut mukana Rantasalmen kunnanjohtajan Kristiina Järvenpään elämän eri vaiheissa. Kuva: Sari Ursin / Yle
Sari Ursin,
Vilma Ruokoski

Rantasalmen eläkkeelle jäävä kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää arvioi kunnanjohtajan työn muuttuneen vuosien saatossa henkisesti raskaammaksi.

Yksi suuri syy työn kuormittavuuteen on hänen mukaansa kuntien taloudessa.

– Niin kauan kuin kunnan talous on hyvässä mallissa, on päätöksentekijöillä ja virkamiehillä helpompaa. Kaikki uskaltavat miettiä ja hengittää optimistisesti, Järvenpää sanoo.

Järvenpää on tehnyt pitkän työuran kuntasektorilla. Hän työskenteli Rantasalmen kunnan johdossa vuodesta 2008 alkaen. Ensimmäinen Järvenpään kunnanjohtajan virka oli vuonna 2006 Suomenniemellä.

Hän on kokee, että kuntatyössä on ollut mahdollisuus vaikuttaa oman kunnan ja yhteiskunnankin kehitykseen.

– Siinä ollaan niin lähellä ihmisten elämää.

Työlle on tarjonnut vastapainoa vuosikymmeniä mukana kulkenut lintuharrastus. Tulevina eläkepäivinä Järvenpäällä on mahdollisuus syventyä siivekkäiden maailmaan.

– Usein parhaat lintusesongit ovat samaan aikaan, kun töissä on suurin kiire eli keväällä ja syksyllä, hän sanoo.

Viestikapula seuraajalle

Kristiina Järvenpää arvioi Rantasalmen asioiden olevan hyvällä tolalla seuraavan kunnanjohtajan Rainer Leskisen aloittaessa tehtävässä syksyllä.

– Olemme saaneet talouden kuntoon ja meillä on vahvuuksia, joiden avulla seuraaja voi saada hyviä tuloksia aikaan, Järvenpää sanoo.

Lähitulevaisuuden sote-uudistuksessa hän näkee mahdollisuuksia. Järvenpää uskoo, että kunnissa pystytään velvoitteiden vähentyessä keskittymään nykyistä enemmän koulutukseen ja elinvoimaan.

Lue lisää:

Rantasalmen uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Rainer Leskinen nöyränä uudesta pestistään: "helpottaa yhteistyön rakentamista, että valinta oli yksimielinen"

Suosittelemme sinulle