Hyppää sisältöön

Mies ampui taljajousella poliisipartiota kohti Liperissä – tutkitaan kahtena murhan yrityksenä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin 60-vuotias liperiläismies uhkaili ja ampui poliisipartiota kohti tehokkaalla taljajousella. Poliisi aikoo esittää miestä vangittavaksi huomenna perjantaina.

Poliisipartio joutui väkivallan kohteeksi Liperissä tällä viikolla. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Emilia Saukkonen,
Alberto Politi

Poliisi tutkii Liperissä Pohjois-Karjalassa tapahtunutta poliisipartioon kohdistunutta väkivallantekoa kahtena murhan yrityksenä sekä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Tämän viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Itä-Suomen poliisi sai hälytystehtävän häiriökäyttäytymisestä Liperin Kallarintiellä. Partion päästessä paikalle heille selvisi, että noin 60-vuotias paikallinen mies oli aseistautunut tehokkaalla taljajousella.

Mies ei totellut poliisien käskyjä ja käyttäytyi uhkaavasti poliiseja kohtaan. Hän ampui useamman kuin yhden nuolen taljajousella poliisipartiota kohti. Nuolista aiheutui poliiseille konkreettista vaaraa, mutta he eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Myöhemmin poliisi otti miehen kiinni, eikä hän tehnyt enää kiinni otettaessa vastarintaa. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Mies on tällä hetkellä pidätettynä. Poliisi tutkii tapausta kahtena murhan yrityksenä sekä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisi aikoo esittää miestä vangittavaksi todennäköisin syin rikoksista epäiltynä huomenna perjantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Poliisi pyytää havaintoja

Rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan epäillyn tekijän kuuleminen on parhaillaan käynnissä.

– Teon motiivi ei ole vielä tarkentunut, Hämäläinen toteaa.

Epäillyn tekijän kiinniotto kesti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kolme tuntia. Hämäläisen mukaan kiinniotto sujui kuitenkin rauhallisesti. Taljajousella tapahtunut ampuminen kesti vain hetken.

– Siinä on ollut hyvin lyhyt tilanne kyseessä, Hämäläinen kertoo.

Itä-Suomen poliisi pyytää edelleen havaintoja tutkinnan kohteena olevista tapahtumista Kallarintien asukkailta. Havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Juttua päivitetty 14.7. kello 13.29: Lisätty rikoskomisario Simo Hämäläisen kommentit.

Lue lisää: Poliisi joutui vakavan väkivallan kohteeksi Liperissä

Suosittelemme sinulle