Hyppää sisältöön

Yyterin ilmaisbussi otettu hyvin vastaan, pysäköinninohjaus karsinut sikin sokin pysäköintiä

Yyterin tämän kesän liikennekokeilut ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Pysäköinninohjaus ja ilmainen bussilinja ovat helpottaneet pahimpia ruuhkia hellepäivinä.

Yyterin ja Porin keskustan välillä kulkevalle ilmaisbussille on löytynyt matkustajia hyvin. Kuva: Porin kaupunki
Kati M. Rantala

Yyteriin keskikesällä ihmisiä kuljettavaa ilmaisbussia harkitaan Porin uudeksi kesäperinteeksi.

Porin kaupungin tarjoama maksuton bussilinja keskustan ja Yyterin välillä on ollut nyt käytössä juhannuksesta lähtien. Kokemukset ovat olleet positiivisia.

– Bussi on otettu ilahduttavan hyvin vastaan. Vuoroilla on ollut matkustajia molempiin suuntiin, kertoo Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka.

Yyterin bussin aikataulut on sovitettu yhteen rautatieasemalle saapuvien junien kanssa. Ilmaisbussi liikennöi heinäkuun loppuun asti.

Vesterbackan mukaan ilmaisbussin käyttöä ensi kesänä harkitaan heinäkuun jälkeen, kun linjan suosiosta on saatu parempi kokonaiskäsitys.

Myös Yyterin hotellin edessä järjestetty pysäköinninohjaus on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Ohjaus on hillinnyt autojen kaaosmaista pysäköintiä teiden varsilla.

Lue lisää:

Yyterin kävijä halutaan saada palaamaan aina uudestaan – nyt kehitetään kulkua ja pysäköintiä, ensi vuonna suunnitelmissa tapahtuma-alue

Maksuton bussi kuljettaa asiakkaita keskikesän ajan Porin keskustan ja Yyterin välillä

SK: Yyterin hotellin pysäköintialue muuttuu kesällä maksulliseksi

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle