Hyppää sisältöön

Sinilevähavaintoja on tehty merialueilla Pohjanmaalla

Vähäistä sinileväesiintymistä on havaittu Pietarsaaren edustalla Luodon rannikkoalueella ja Mustasaaren Karperönjärvellä.

Sinilevää meren rannalla
Pienet lapset ja lemmikkieläimet on syytä pitää poissa leväpitoisen veden lähettyviltä. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Sinilevää on havaittu tällä viikolla viidellä valtakunnallisen leväseurannan havaintopisteellä pohjalaismaakunnissa.

Viikon 28 aikana on tehty kansalaishavaintoja vähäisistä sinileväesiintymistä Uudenkaarlepyyn Monåfjärdenin ja Vöyrin Pirklotfjärdenin merialueilla, Vaasan rannikolla Skadebådanilla ja Långskärin kalasatamassa.

Vähäisistä sinileväesiintymistä tehtiin havainto Pietarsaaren edustalla Luodon rannikkoalueella ja Mustasaaren Karperönjärvellä.

Vähäisestä sinileväesiintymästä on tehty havainto myös Kaskisten Vackergrundissa Tallvarpenin merialueella.

Erittäin runsaista sinileväkukinnoista on tehty kansalaishavaintoja tiistaina Mustasaaren Kastbälgenissä.

Pintaveden lämpötilat näyttäisivät viilenneen kahden viranomaisen ylläpitämän havaintopisteen perusteella, toinen niistä on Närpiön Hin-järvi.

Närpiön Hinjärven havaintopisteellä pintaveden lämpötilaksi mitattiin 20 astetta tiistaina.

Alkuviikon satelliittikuvissa on havaittu runsaasti sinilevälauttoja Suomenlahden avomerialueilla Ahvenanmaan eteläpuolelta aina Suursaareen asti.

Selkämerellä sinilevälauttoja esiintyy osittain veteen sekoittuneena Ahvenanmaan pohjoispuolella sekä Selkämeren Suomen puoleisella avomerialueella rannikon suuntaisena vyöhykkeenä Merenkurkkuun saakka.

Erityisesti pienet lapset ja lemmikkieläimet on syytä pitää poissa leväpitoisen veden lähettyviltä.

Suosittelemme