Hyppää sisältöön

7- ja 24-vuotiaat sisarukset kuolivat, kun harhautunut ilotulite osui heihin Ranskassa

Onnettomuus sattui Ranskan kansallispäivänä torstaina. Tapahtunut on herättänyt keskustelua siitä, miksi ihmisiä päästettiin niin lähelle paikkaa, joista ilotulitteita ammuttiin.

Kaksi sisarusta kuoli kansallispäivän ilotulituksessa Ranskassa
Kaksi sisarusta kuoli kansallispäivän ilotulituksessa Ranskassa
Sari Möller

Kaksi ihmistä on saanut surmansa ilotulituksessa Ranskan Cholet'ssa kansallispäivän vieton yhteydessä torstaina, kertoo ranskalaismedia. Asiasta on käynnistetty tutkinta.

Le Monden (siirryt toiseen palveluun) mukaan menehtyneet olivat 7-vuotias poika ja hänen 24-vuotias sisarensa. Kolmas saman perheen jäsen on sairaalahoidossa.

Yleisradioyhtiö EBU:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan kaikki sujui aluksi hyvin, mutta yhtäkkiä yksi ilotulite alkoi sinkoilla ristiin rastiin ja kimposi maasta.

Paikallinen syyttäjä Eric Bouillard kertoo Le Mondessa, että uhrit seurasivat pyroteknistä showta noin 60 metrin päässä laukaisupaikasta, kun harhautunut ilotulite osui heihin.

Tämä on herättänyt kysymyksiä järjestäjän vastuusta ja siitä, miksi ihmisiä päästettiin niin lähelle paikkaa, josta ilotulitteita ammuttiin.

Tapahtuneesta on julkaistu useita videoita sosiaalisessa mediassa.

Cholet'n pormesteri Gilles Bourdouleix kutsui tapahtunutta hirveäksi tragediaksi ja sanoi, että turvallisuudesta vastaavat olivat kehottaneet ihmisiä siirtymään kauemmas.

Ilotulituksen järjestänyt yritys on vastannut siitä vuodesta 1994 alkaen. Ilotulitus oli tietokoneohjattu.

Runsaan 50 000 asukkaan Cholet sijaitsee noin 50 kilometriä Nantesista kaakkoon.

Juttua muokattu 15.7. kello 16.33 Le Monden päivitettyä artikkeliaan: Kaupungin pormestarin mukaan ihmisiä oli kehotettu siirtymään kauemmas laukaisupaikalta.

Suosittelemme sinulle