Hyppää sisältöön

Seinäjoella sähköpotkulautojen nopeuksia ja toiminta-alueita rajoitettiin sairaanhoitopiirin toiveesta

Esimerkiksi Provinssin aikana joillakin alueilla sähköpotkulaudat eivät toimineet lainkaan.

Sähköpotkulaudan eli skuutin pyörä jalkakäytävän reunalla.
Kuva: Mirva Ekman / Yle
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoella sähköpotkulautoja operoivan TIERin aluepäällikkö Juuso Koskela kertoo, että yhtiö kävi keskusteluja nopeuksien laskemisesta ja toiminta-alueiden rajauksesta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

– Toimenpiteistä juteltiin sen jälkeen, kun Seinäjoella oli tapahtunut muutamia onnettomuuksia. Vilkkaiden viikonloppujen aikana sähköpotkulaudoissamme on enemmän aluekohtaisia nopeusrajoituksia. Provinssin aikana nopeusrajoitus 15 kilometriin tunnissa alkoi aikaisemmin ja lisäksi joitain alueita otettiin kokonaan pois käytöstä.

Sähköpotkulautojen nopeusrajoitus on päiväsaikaan lain sallima 25 km/h. Koskelan mukaan TIEReihin on ohjelmoitu rajoituksia, jotka pudottavat nopeuden joillakin alueilla 10 tai 15 kilometriin tunnissa. Kello 23 jälkeen vauhti putoaa kaikilla alueilla 15 kilometriin tunnissa.

TIERin GPS-järjestelmä toimii 5 metrin tarkkuudella. Pientä aluetta ei Koskelan mukaan kuitenkaan kannata laittaa nopeusrajoitusalueeksi.

Ongelmaksi on muodostunut myös se, että nopeusrajoitettua aluetta ei ole merkitty liikennemerkein, vaan laitteen nopeusrajoituksen loppuminen voi yllättää kuljettajan.

– Kaupunki ei ole merkinnut nopeusrajoitusalueita. Laite tottelee GPS-järjestelmään aktiiviseksi asetettuja komentoja ja sähköpotkulauta lähtee kiihtymään äkisti, kun nopeusrajoitusalue loppuu, Koskela sanoo.

Suosittelemme