Hyppää sisältöön

Tämä kaikki hotelli Tornin tapauksesta tiedetään: tuntemattomasta aineesta oireita saaneet jälleen töissä, mutta poliisitutkinta ei etene

Poliisi otti Ateljee bar -ravintolassa tuntemattoman aineen levittämisestä epäillyn naisen kiinni keskiviikkona, mutta naista ei toistaiseksi ole päästy kuulemaan.

Hotelli Tornissa perjantaina otetut näytteet ovat tutkittavina laboratoriossa. Tiloihin levitetyn aineen selvittäminen ei ole yksinkertaista. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Helsingissä hotelli Tornin Ateljee bar -ravintolassa levitetylle aineelle altistuneet työntekijät ovat päässeet palaamaan töihin.

– He palasivat töihin jo alkuviikosta ja voivat hyvin, kertoo Sokos Hotellien aluejohtaja Satu Näsärö.

Kolme henkilökunnan jäsentä sai oireita asiakkaan levittämästä aineesta perjantaina 8. heinäkuuta. Poliisi tutki suljetun ravintolan seuraavana päivänä, minkä jälkeen se puhdistettiin ja tuuletettiin.

Siitä lähtien ravintola on voinut taas toimia normaalisti. Tapauksen ei ole havaittu vaikuttaneen asiakasmääriin, vaikka muutamia tiedusteluita aiheeseen liittyen on tullut, Näsärö kertoo.

– Muutama asiakas on kysynyt, onko hotellissa turvallista majoittua ja asioida ravintolan puolella, ja olemme vastanneet heille, ettei heidän tarvitse olla huolissaan.

Epäiltyä ei ole vieläkään päästy kuulemaan

Poliisi ei juurikaan ole edennyt hotelli Tornin tapauksen tutkinnassa. Asianomistajat on nyt kuultu ja epäilty henkilö tavoitettu.

– Se on ollut poliisityötä, että saimme haarukoitua paikan, mistä hänet tavattiin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth toteaa.

Poliisi otti aineen levittämisestä epäillyn naisen kiinni keskiviikkona, mutta naista ei toistaiseksi ole päästy kuulemaan. Se ei Granrothin mukaan sinänsä ole lainkaan tavatonta.

– Toivon, että jossain vaiheessa tulee sellainen mahdollisuus. Tutkinnassa on seisova tilanne, eikä siinä edetä ennen kuin saamme tämän henkilön kuultua jossain kohtaa.

Rikospaikalta otettujen näytteiden tutkiminen haastavaa

Hotellista tapahtumien jälkeen otetut näytteet ovat rikosteknisessä laboratoriossa tutkittavana. Niiden tutkiminen on Granrothin mukaan haastavaa.

– Haasteita siinä on, että mitä siellä näkyy tai ei näy. Joskus, kun puhutaan tällaisista aineista, voi olla ihan konkreettisesti haihtuvia ainesosia ja yhdisteitä, että niitä ei vain näytteissä näy. Tällaisia siinä voi tulla nyt kyseeseen, tutkinnanjohtaja Granroth toteaa.

Hän ei edelleenkään avaa aineen yksityiskohtia yhtään enempää.

– OIemme saaneet jotain vastauksia laboratoriosta. Fakta kuitenkin on, että se on keskeneräistä esitutkintamateriaalia. Ensin pitää kuulla tämä epäilty asian tiimoilta, ja kaikki tulee vasta myöhemmin julkiseksi.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja vahingontekona.

Granroth kommentoi Ylelle aiemmin, että vastaavat teot ovat hyvin harvinaisia.

– Ei tällaisia tekoja ole Helsingissä vähään aikaan ollut, että joku levittää jotain ainetta, josta tulee toisille terveyteen liittyviä oireita. Tämä on hyvin poikkeuksellista.

Aiheesta aiemmin:

Tuntemattoman aineen levittämisestä hotelli Tornissa epäilty nainen on otettu kiinni – aineen alkuperä edelleen selvittämättä

Poliisi sulki hotelli Tornin ravintolan perjantaina tuntemattoman aineen vuoksi – epäilee asiakasta vaaran aiheuttamisesta

Suosittelemme sinulle