Hyppää sisältöön

Dominointia! Kalle Rovanperä voitti Viron MM-rallin – sivuaa huimaa ennätystä

Kalle Rovanperä voitti Viron MM-rallin ennen Elfyn Evansia ja Ott Tänakia.

Kalle Rovanperä voittajana Viron MM-rallin maaliin
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Rovanperä on voittanut Viron MM-rallin.

21-vuotias Toyota-kuljettaja voitti rallin minuutin erolla ennen walesilaista tallikaveriaan Elfyn Evansia. Kolmanneksi ajoi virolainen Hyundai-kuljettaja Ott Tänak.

Rovanperä kiitti rallin maalissa kartturiaan Jonne Halttusta tasaisesta tekemisestä läpi viikonlopun.

– Olihan kivaa. Iso kiitos Jonnelle, viikonloppu oli vaikea. Kiitos tiimille, joka tekee autosta nopean ja kestävän. Kiitos (Toyotan toimitusjohtaja) Akio Toyodalle, on kiva olla tässä tiimissä, Rovanperä totesi maalissa.

Kalle Rovanperä antoi haastattelun Viron MM-rallin maalialueella voittonsa jälkeen.

Tallipäällikkö Latvala sanaton Rovanperän ylivoimasta

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli voiton varmistuttua lähes sanaton suojattinsa suorituksista.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten Kalle yllättää ralli toisensa perään. Hän on ilmiömäinen, kuin toiselta planeetalta, kun olosuhteet ovat hankalat, Latvala kuvailee Rovanperän suorituksia.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa MM-sarjan voitto jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Latvala muistuttaa kuitenkin, että kausi on vielä pitkä ja mitä tahansa voi tapahtua.

– Lähes varmojakin mestaruuksia on hävitty. Kallen ei tarvitse enää voittaa kilpailuja, jotta hän voittaa mestaruuden, eli kaikki on hänen omissa käsissään, Latvala kuvailee Rovanperän tilannetta.

Jari-Matti Latvala kommentoi Rovanperän Viron MM-rallivoittoa: "Hänellä on kaikki avaimet käsissään"

Harvinaiseen klubiin "El Matadorin" kanssa

Rovanperä nousee voittonsa myötä harvinaiseen seuraan. Myös viime vuonna Virossa juhlinut jyväskyläläinen on ottanut ensimmäistä MM-rallivoittoaan seuranneen vuoden aikana kuusi ykkössijaa lisää. Aiemmin temppuun on kyennyt ainoastaan kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz.

Sainz voitti kesäkuussa 1990 ensimmäisen MM-rallinsa Kreikassa. Kun hän vuoden päästä palasi Kreikkaan, ei "El Matador" pystynyt kisaa voittamaan, mutta vuoden sisään plakkariin oli kertynyt kuusi voittoa lisää.

Rovanperä voittaa samalla ensimmäistä kertaa urallaan saman MM-rallin toistamiseen – heti ensimmäisessä mahdollisessa paikassa. Ja tarvitseeko edes todeta, että hän kykenee tähän nuorimpana kuljettajana koskaan?

WRC2-luokassa Sunisen voitto suli moottoriongelmiin, Pajari voitti WRC3-luokan

Rallin WRC2-luokassa palkintopallille ylsi kaksi suomalaista.

Teemu Sunisen auton moottoriin tuli vika viimeisellä erikoiskokeella ja voittotaistelussa ollut suomalainen hävisi lopulta norjalaiselle Andreas Mikkelsenille 25,3 sekunnilla. Emil Lindholm oli luokan kolmas, kaksi minuuttia luokkavoittaja Mikkelsenistä jääneenä.

Teemu Sunisella oli moottoriongelmia Viron MM-rallin päätöspätkällä.

Hyvän suomalaissuorituksen täydensi Jari Huttunen, joka toi Fordinsa luokan neljännelle sijalle. Huttunen pääsee Jyväskylän MM-rallissa ensimmäistä kertaa urallaan Rally1-auton rattiin.

Lahtelainen Sami Pajari paranteli asemiaan WRC3 Junior -sarjan mestaruustaistelussa voittamalla luokan ennen isäntämaan Robert Virvestä.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan syyskuussa Kreikan MM-rallissa. Tuolloin jaossa on tuplapisteet sijoituksista, joten luokan mestaruustaistelu on vielä aivan levällään.

Lue myös:

Kalle Rovanperä iloitsi voitosta ja lähetti terveiset Toyotan pääjohtajalle – Yle seuraa Viron MM-rallin jälkitunnelmia

Suosittelemme