Hyppää sisältöön

Pitäisikö mykistävän Kalle Rovanperän himmailla Jyväskylässä? Asiantuntijan mukaan hän tekee juuri päinvastoin, "vaikka Kallelle kuinka sanoisi"

Asiantuntija Miikka Anttila uskoo, ettei Kalle Rovanperä halua varmistella mestaruuttaan Jyväskylässä.

Kalle Rovanperän auto ilmassa Viron MM-rallissa.
Kalla Rovanperä johtaa MM-sarjaa 83 pisteen erolla ennen Thierry Neuvillea. Kuva: Getty Images
Aino Paloniemi,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Rovanperä ajoi viikonloppuna mykistävällä tavalla Viron MM-rallin voittoon. Rovanperä kukisti tallikaverinsa Elfyn Evansin minuutin erolla ja voitti kauden viidennen rallinsa.

Rovanperä kasvatti MM-johtonsa peräti 83 pisteeseen, kun kautta on jäljellä kuusi osakilpailua. Rovanperä voikin varmistaa maailmanmestaruuden jo hyvissä ajoin ennen viimeisiä osakilpailuja.

– Tuo oli melkoinen esitys Kallelta. Ylisanat loppuvat kertomaan siitä, mikä on tällä hetkellä hänen suoritustasonsa ajatellen, että hän on kuitenkin parikymppinen kaveri. Hänellä on ihan loistava tulevaisuus lajin parissa, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila hehkuttaa.

MM-sarja jatkuu 4.–7. elokuuta kotirallilla Jyväskylässä. Rovanperä ei ole voittanut pääluokan kalustolla koskaan Jyväskylässä, sillä viime syksyn kilpailu päättyi keskeytykseen ja sitä aiempana vuonna Jyväskylässä ei ajettu MM-rallia.

Rovanperä on juhlinut Jyväskylässä voittoa kuitenkin vuonna 2019 WRC2 Pro -luokan autolla. Anttila uskookin, että Rovanperä haluaa juhlia Jyväskylässä myös pääluokan voittoa. Mestaruuden varmisteluun asiantuntija ei usko nuorukaisesta puhuttaessa.

– Vaikka Kallelle kuinka sanoisi, että nyt kannattaisi varmistella mestaruutta, niin luulen, että hän haluaa Jyväskylän voittaa.

– Kaiken kaikkiaan nopea ralli on hyvä ralli Kallelle. Hän viihtyy nopeissa ralleissa. Kun hän pystyi täällä hallitsemaan ylivoimaisesti, niin en näe syytä, miksei Suomessakin.

Kalle Rovanperä voittajana Viron MM-rallin maaliin

Rovanperä ajaa itselleen

21-vuotiaaseen Rovanperään on kohdistunut jo vuosien ajan menestyspaineita. Viime vuonna nuorukaiseen kohdistettiin paljon paineita Jyväskylässä. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala totesi kilpailun jälkeen varsinkin median asettaneen Rovanperälle liian kovat odotukset.

Anttila uskoo painetta tulevan tälläkin kertaa. Asiantuntijan mukaan paineilla ei ole kuitenkaan merkitystä, sillä Rovanperä on osoittanut pystyvänsä ne hallitsemaan.

– Tuntuu, että huikeaan tulokseen perustuu se, että hän tekee hommaa itselleen eikä kenellekään muulle. Hän haluaa pärjätä, eikä tee tuloksia muita varten.

Kalle Rovanperän auto Viron MM-rallissa.
Rovanperä otti Virossa kauden viidennen voittonsa. Kuva: Lehtikuva

Viron MM-rallissa erot tallien välillä kasvoivat merkittäviksi, kun Hyundain Ott Tänak jäi vajaa kaksi minuuttia Rovanperästä ja tallikaveri Thierry Neuville toiset kaksi minuuttia Tänakista.

Tasaväkisempi Jyväskylä

Anttila uskoo, että Suomen kaltaisissa olosuhteissa kaikki kolme tallia ovat lähempänä toisiaan. Asiantuntija myös muistuttaa, että Jyväskylässä olosuhteet ovat muutenkin hieman helpommat. Vaikka sataisi vettä samalla tavalla kuin Virossa, tiet eivät mene uralle ja niin huonoon kuntoon.

– Olosuhteet eivät ole Suomessa niin vaikeat, mutta nopea ralli vaatii autolta moottoria ja huippunopeutta. Jos Ford ja Hyundai eivät voi tähän Toyotalle vastata, niin silloin se on haastavaa. Uskoisin, että kaikki kolme tallia ovat tasaväkisempiä Suomen tyyppisissä olosuhteissa.

Kalle Rovanperä lennättää hiekkaa Viron rallissa.
Kalle Rovanperä kaasuttelee seuraavaksi Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: Lehtikuva

Asiantuntija myös uskoo Hyundain hyötyvän Suomessa sijaitsevasta päätestialueestaan.

– Jos yhtään pystyvät sitä hyödyntämään, niin auton pitäisi olla kilpailukykyisempi. Ainakin olemme sitä samaa testitietä käyttäneet Volkswagen-aikana ja silloin saimme haettua voittovauhdin volkkariin. Uskon, että Hyundai pystyy sen saman asian tekemään ja saa parannuksia autoonsa.

Kalle Rovanperä antoi haastattelun Viron MM-rallin maalialueella voittonsa jälkeen.

Lue myös:

Dominointia! Kalle Rovanperä voitti Viron MM-rallin – sivuaa huimaa ennätystä

Kommentti: Kalle Rovanperän mestaruutta ei voi estää – rallivaikuttaja nauroi ja saneli ennustuksen, joka on toteutumassa

Kalle Rovanperä iloitsi voitosta ja lähetti terveiset Toyotan pääjohtajalle – Yle seurasi Viron MM-rallia

"Tällaista ei ole hetkeen nähty rallin maailmassa" – Kalle Rovanperän käsittämätön kausi sai jatkoa

Suosittelemme sinulle