Hyppää sisältöön

Yksi millisekunti murskasi unelman – Devon Allen purki Ylelle karmeaa pettymystään, ME:tä hätyytellyt aituri aloittaa NFL:ssä ensi kaudella

Miesten pika-aitojen ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Devon Allenin MM-kisat päättyivät niukkaan vilppilähtöön. Seuraavaksi hän keskittyy amerikkalaiseen jalkapalloon.

Devon Allen otti vilppilähdön
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

110 metrin aitojen ennakkosuosikkeihin lukeutunut Devon Allen hylättiin sunnuntain finaalissa. 27-vuotiaan yhdysvaltalaisurheilijan katsottiin lähteneen matkaan vain yhden millisekunnin verran liian aikaisin.

Säännöissä sanotaan, että urheilija voi lähteä matkaan 0,1 sekuntia lähtöpaukun jälkeen. Allen reagoi starttipistooliin 99 millisekunnissa.

Allen protestoi hylkäystään, mutta tuomaristo ei joustanut. Hän suostui lopulta poistumaan radalta stadionin uumeniin.

Allen puhui Ylen haastattelussa maltilliseen sävyyn.

– Ymmärrän 0,1 sekunnin säännön.

Hän on lähtijänä kärkipäästä.

– Minulla on parhaimpia reaktioaikoja maailmassa. On silti harmi, ettei ole otettu huomioon laitteiston virheellisyyttä.

– Olen kuitenkin sinut asian kanssa. He (tuomarit) tekevät työtään. Jos jollekin toiselle olisi käynyt sama, uskon, että hänetkin olisi hylätty. Ei ole kyse siitä, että jotain toista suositaan, kypsästi käyttäytynyt Allen kommentoi.

Allen on osallistunut neljään arvokisafinaaliin. Hän on ollut parhaimmillaan neljäs Tokion olympialaisissa.

Allen kohautti kesäkuussa aitomalla kaikkien aikojen kolmanneksi parhaimman ajan 12,84. Se jäi vain neljä sadasosaa Aries Merrittin lähes kymmenen vuoden takaisesta ME-ajasta. Sen jälkeen juoksijan vire on ollut laskusuuntainen. Häntä ei pidetty yhtä kovana mestarisuosikkina kuin uransa toisen maailmanmestaruutensa saavuttanutta Grant Hollowayta.

Allen suuntaa MM-kisojen jälkeen jenkkifutiksen pariin. Hän pelaa tulevalla kaudella NFL:ssä Philadelphia Eaglesin riveissä. Vaikka pääpaino on jatkossa amerikkalaisessa jalkapallossa, Allen yrittää kilpailla yleisurheilussa kesäisin.

Miesten pika-aidoissa nähtiin draamaa jo ennen starttia. Olympiavoittaja Hansle Parchment joutui vetäytymään finaalista loukkaantumisen takia.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Holloway ennen maanmiestään Trey Cunninghamia ja Espanjan Asier Martinezia.

Juttua muokattu 18.7. kello 15.52: Korjattu kohta, jossa kerrottiin Hollowayn suuntaavan jenkkifutiksen pariin. Amerikkalaista jalkapalloa pelaa Devon Allen, kuten jutussa muuten mainittiin.

Lue myös:

Wilma Murrolta naisten paras suomalaissijoitus 17 vuoteen MM-finaalissa – vielä hurjempi temppu oli todella pienestä kiinni: "Hetken luulin"

Devon Allenilla, 27, on mieletön tavoite – aikoo rikkoa pika-aitojen maailmanennätyksen, juhlia MM-kultaa ja voittaa sitten Super Bowlin

Suosittelemme sinulle