Hyppää sisältöön

Eläinlääkäripula on helpottanut hieman Lappeenrannassa – virat on saatu täytettyä

Eläinlääkäripulasta kärsivässä Lappeenrannassa vakituiset eläinlääkärin virat on saatu täytettyä ja myös kesäsijaisia on normaali määrä. 

Eläinlääkäri tutkii hevosen suuta.
Esimerkiksi Lappeenrannan seudun maataloustuottajat vetosi vuosi sitten Lappeenrannan kaupunkiin eläinlääkäritilanteen parantamiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Katja Halinen / Yle
Tanja Hannus

Eläinlääkäripulasta kärsivä Lappeenrannan kaupunki on saanut helpotusta lääkärivajeeseen.

Vakituiset eläinlääkärin virat on saatu täytettyä. Myös kesäsijaisia on normaali määrä.

Syksyksi Lappeenrantaan tarvitaan viransijaiset kahteen pidempiaikaiseen sijaisuuteen.

Terveysvalvonnan johtaja Päivi Roine Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo, että nykyinen päivystysrinki mahdollistaa eläinlääkäreille myös suosituksia harvempia päivystysvuoroja virka-ajan ulkopuolella.

Hänen mukaansa palkan lisäksi eläinlääkärien houkuttelemiseksi tärkeitä ovat juuri käytännön järjestelyt, kuten eläinlääkärien yhteisvastaanotto ja sen tarjoama kollegatuki sekä toimivat päivystys- ja päivystysvapaajärjestelyt.

Eläinlääkäripula oli vuosi sitten Lappeenrannan seudulla niin paha, että Lappeenrannan seudun maataloustuottajat vetosivat Lappeenrannan kaupunkiin eläinlääkäritilanteen parantamiseksi.

Viime syksynä eläinlääkäripulan ratkaisemiseksi ympäristötoimen selvityksessä väläytettiin eläinlääkäripalvelujen yhtiöittämisen mahdollisuutta, mutta tähän ei kuitenkaan ryhdytty.

Lue lisää:

Eläinlääkäripula on tilapäisesti helpottunut Lappeenrannassa – sijaisia keväälle ja kesälle saatiin nostamalla palkkoja

Suosittelemme sinulle