Hyppää sisältöön

Lapissa rapsahdellut runsaasti sakkoja ja ajokieltoja ylinopeuksista

Poliisin neljän päivän valvonnnan saldo Länsi-Lapissa ja Käsivarren alueella oli 90 sakkoa ja liikennevirhemaksua. 11 kuljettajan kortti joutui hyllylle liian raskaan kaasujalan vuoksi.

Poliisi puhalluttaa kuljettajaa.
Lapin poliisi on ilmaissut huolensa isoista ylinopeuksista useampaan otteeseen kesän aikana. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Lapin poliisin nelipäiväisessä valvonnassa Länsi-Lapissa ja Käsivarren alueella kirjattiin yhteensä 90 sakkoa ja liikennevirhemaksua. Valvonta suoritetettiin viime lauantain ja tiistain välisenä aikana.

Suurin osa sakoista rapsahti ylinopeuksista. Kuljettajista 11 määrättiin ajokieltoon suurten ylinopeuksien vuoksi.

Lisäksi seuraamuksia tuli virheellisistä tavarakuormauksista, epäkuntoisista ajoneuvoista, turvavyön ja suojakypärän käyttämättömyydestä sekä matkapuhelimen virheellisestä käytöstä ajon aikana. Valvonnan aikana ei tavattu yhtään rattijuoppoa.

Rovaniemellä 17-vuotias kuljettaja ajoi nelostiellä ronskia ylinopeutta poliisin tutkaan. Partio mittasi nopeudeksi 148 kilometriä tunnissa 80 kilometrin rajoitusalueella.

Nuori kuljettaja oli saanut ajo-oikeuden poikkeusluvalla. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Suosittelemme sinulle