Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen merivartiosto odottaa loppuviikosta kauden vilkkainta – pelastustehtäviä on jo ollut päivittäin parikymmentä

Lomakausi ja lämmin sää saavat veneilijät liikkeelle. Merivartiosto muistuttaa ukkoskuuron sattuessa sitomaan veneen kunnolla kiinni.

Byvikenin satama Saaristomerellä.
Arkistokuvassa purjehdusveneitä Paraisilla Byvikenin pienvenesatamassa. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Tarja Hiltunen

Länsi-Suomen merivartiosto odottaa loppuviikosta kesän vilkkainta aikaa. Lomat ja ennustettu helle tuovat ihmisiä merelle.

Merivartiostolla on jo alkuviikosta ollut useita pelastustehtäviä sekä purje- että moottoriveneisiin.

Tehtäviä on ollut päivittäin parisenkymmentä.

Keskiviikkona iltapäivällä hinattiin satamaan Turussa Airistolla konevian saanutta moottorivenettä. Veneessä oli kaksi henkilöä ja koira. Alusta ei oltu pystytty veden syvyyden takia ankkuroimaan ja se oli vaarassa ajautua karille. Tehtävää olivat turvaamassa vapaaehtoistyötä tekevä Turun Meripelastusyhdistys sekä Vartiolentolaivueen helikopteri.

Meripelastusjohtaja Tomi Maunu muistuttaa veneilijöitä valmistautumaan sään vaihteluihin.

– Viikonlopulle on ennustettu ukkoskuuroja, joten kannattaa varmistaa, ettei ukkospuuska irrota venettä kiinnityksistä tai ankkuri petä.

Veneessä tulee kaikilla olla pelastusliivit päällä, myös veneen kunto kannattaa tarkastaa ennen liikkeelle lähtöä. Reittisuunnitelma tulee myös olla maissa olevien tiedossa.

Suosittelemme sinulle