Hyppää sisältöön

Hoitohenkilökunnalle tuplakorvaus kesän yllättävistä vuoropaikkauksista Seinäjoen keskussairaalassa

Eniten ylityötä ja vuoronvaihtoja on kertynyt kirurgian ja psykiatrian yksiköissä.

Hoidokodin asukas asettuu sängylle makaamaan hoitajan avustuksella.
Ammattiliitot SuPer ja Tehy ovat linjanneet, että kesän aikana työntekijät voivat halutessaan tehdä ylitöitä tai vaihtaa työvuoroja. Kuvituskuva. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Tuomo Mäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pyrkii saamaan hoitajia yllättäviin vuoronpaikkauksiin ylimääräisillä korvauksilla. Käytäntö on yleinen kaikissa sairaanhoitopiireissä, mutta korvaussummat vaihtelevat.

Seinäjoen keskusairaalassa maksetaan kesäisin tuplakorvausta. Normaalisti korvaus on arkisin 60 euroa ja viikonloppuisin 72 euroa, nyt siis arkisin 120 ja viikonloppuisin 144 euroa.

Korotettuun hälytysrahaan oikeuttavia työvuoromuutoksia on tehty kesän aikana noin 300. Kolmena kesän palkkapäivänä on hälytys-ja kutsurahaa maksettu hoitohenkilöstölle reipas 90 000 euroa.

Eniten ylityötä ja vuoronvaihtoja on kertynyt kirurgian ja psykiatrian yksiköihin. Tähän on osittain vaikuttanut henkilökunnassa kiertäneet koronatartunnat.

Ammattiliitot SuPer ja Tehy ovat linjanneet, että kesän aikana työntekijät voivat halutessaan tehdä ylitöitä tai vaihtaa työvuoroja.

Aiheesta lisää:

Yllättäviin vuoropaikkauksiiin pyritään löytämään hoitajia ylimääräisillä korvauksilla – Soite maksaa enemmän kuin Pohjanmaa

Pohjanmaan hyvinvointialue pyrkii saamaan hoitajia yllättäviin vuoronpaikkauksiin ylimääräisillä korvauksilla

Suosittelemme