Hyppää sisältöön

Sinilevähavainnot lisääntyivät Pirkanmaalla

Sinilevää on havaittua aiempaa enemmän. Järvivedet hieman tavanomaista viileämpiä.

Pyynikin uimaranta.
Havaintoja vähäisestä määrästä sinilevää on ilmoitettu myös Tampereen Pyynikin uimarannalla. Kuva on otettu heinäkuun alkupäivinä. Kuva: Miikka Varila / Yle
Mikko Hirvonen

Sinilevää on havaittua aiempaa enemmän Pirkanmaalla.

Vähän sinilevää havaittiin kuluvalla viikolla Virroilla Herrasen uimarannalla sekä laivarannassa, Sastamalan Houhajärvessä ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla.

Tampereella vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin Näsijärvellä Elianderin ja Rauhaniemen uimarannoilla sekä Pyhäjärven puolella Pyynikin uimarannalla.

Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki (siirryt toiseen palveluun)- ja Vesi.fi- (siirryt toiseen palveluun)verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Kihniön Nerkoonjärveltä, Vesilahden Heinälahdelta, Tampereen Olkahisista ja Hämeenkyrön Mahnalanselkä–Kirkkojärveltä.

Tampereen kaupungin ylläpitämään uimarantojen lämpötila- ja leväpalveluun (siirryt toiseen palveluun) on kuluvalla viikolla kirjattu havaintoja vähäisestä määrästä sinilevää Halimasjärvestä, Kämmenniemestä, Viitapohjasta, Kaukajärven saunarannalta, Kaupinojalta ja Lahdesjärveltä.

Järvivedet hieman viileämpiä kuin normaalisti

Pintaveden lämpötilat 20.7. Virtain Kitusjärvessä, Längelmäveden Kaivannossa sekä Näsijärven Kyrönlahdessa olivat 1,5–1,9 astetta alempia pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle