Hyppää sisältöön

Perämeren kansallispuisto on vihdoin saanut kunnon opasteet

Metsähallitus on pyrkinyt viime vuosina lisäämään merellisen kansallispuiston tunnettuutta ja markkinointia. Se on myös kohentanut puiston palvelutasoa.

Tien laidassa kyltti, joka opastaa Perämeren kansallispuiston satamaan.
Yksi kansallispuistoon kuuluviin Leton ja Puotikarin satamiin ohjaava kyltti löytyy Torniosta Kromitien varrelta. Kuva: Laura Valta / Yle
Tiinamaija Rantamartti
Avaa Yle-sovelluksessa

Perämeren kansallispuisto venesatamineen on vihdoin saanut ensimmäiset opasteet teiden varsille ja satamien läheisyyteen.

Opasteita löytyy muun muassa Kemi-Tornio -moottoritien varrelta, Tornion Kromitieltä, Kemin sisäsatamasta sekä moottoritieltä Kemin eteläpuolelta.

Metsähallitus on pyrkinyt viime vuosina lisäämään merellisen kansallispuiston tunnettuutta. Se on myös kohentanut puiston palvelutasoa rakentamalla laitureita ja kunnostamalla päiväretkikohteita puiston saarissa.

Perämeren kansallispuisto on perustettu vuonna 1991. Puiston pinta-ala on 157 neliökilometriä, josta vain 2,5 neliökilometriä on maata.

Kansallispuiston yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa on mahdollistanut sen, että myös "veneettömät" ihmiset pääsevät tutustumaan puiston kohteisiin. Alueella toimii venetakseja sekä risteilyjä järjestäviä yrityksiä

Perämeren kansallispuistossa leiriytyminen ei ole mahdollista missä tahansa. Tilapäinen leiriytyminen on sallittua vain Selkäsarven saarten telttailualueella sekä Selkä-Sarvessa Kallan autiotuvan läheisyydessä.

Vuokratupia puiston alueella on kolme: Selkä-Sarven vuokratuvat Kokko, Selkä-Sarven vartio sekä Vähä-Huiturin vuokratupa. Lisäksi Selkä-Sarvessa sijaitsee autiotupa Kalla.

Suosittelemme