Hyppää sisältöön

Avomaan vadelman kausi alkaa pian – torimyyjän mukaan ihmiset haluavat tuoreena tunnelivadelmia

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen mukaan avomaan puutarhavadelmia on tarjolla Pohjois-Savossa arviolta tällä tai ensi viikolla. Tunnelivadelman satokausi on jo alkanut.

Tunnelivadelmaa on jo tarjolla Kuopion torilla. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Avomaan puutarhavadelmien kausi on alkamassa. Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys arvioi tiedotteessaan, että avomaan vadelmia alkaa olla tarjolla viikon lopulla tai ensi viikolla Pohjois-Savon alueella. Aurinko ja lämpö vauhdittavat kypsymistä.

Tunnelivadelman satokausi puolestaan on jo alkanut. Niiden sato on huipussaan seuraavien kolmen viikon aikana. Vadelmaa on vielä hyvin tarjolla elokuun puolivälissä ja satokausi jatkuu syyskuulle saakka.

Kuopion torilla marjoja, vihanneksia ja hedelmiä myyvän Esa Hokkasen mukaan avomaan vadelma on menettänyt merkitystään. Hänen mukaan avomaan vadelmaa ostetaan pakasteena, kun taas tuoremyynnissä sillä on vain vähän menekkiä.

– Kasvihuoneessa vadelma on aina laadukkaampaa ja se on puhtaampaa, koska siellä ei tarvitse käyttää torjunta-aineita.

Vadelmasta odotetaan tänä vuonna hyvää ja laadukasta satoa. Marjanviljelijäin yhdistys muistuttaa myös, että kotimaista vadelmaa ei tarvitse kuumentaa ennen nauttimista.

Mansikkaa on vielä saatavilla

Avomaan mansikan pääsesonki alkaa kääntyä loppusuoralle. Uuden sadon mansikat sekä myöhäislajikkeet alkavat nyt kypsyä Pohjois-Savossa.

Myöhäislajikkeet alkavat tuottaa satoa tämän ja ensi viikon aikana. Myös tänä keväänä istutetuista mansikoista saadaan pian uutta satoa. Satokausi jatkuu elokuulle saakka.

Tämän kesän marjat ovat yhdistyksen mukaan olleet huippulaadukkaita ja maukkaita.

Suosittelemme sinulle