Hyppää sisältöön

Junakaaos poiki 10 000 korvaushakemusta, ja nyt VR on käsitellyt liki ne kaikki – 24 tuntia matkanneet äiti ja tytär saivat täydet korvaukset

Yhteensä VR on joutunut maksamaan korvauksia arviolta noin 200 000 euron edestä. Eniten rahaa vaadittiin takaisin junalipuista.

Riitta Kataja.
Oululainen Riitta Katajan matka Tikkurilasta Ouluun kesti 24 tuntia. Kuva: Riitta Katajan albumi
Tiina Karppi

Lähes kaikki juhannuksen junakaaoksesta koituneet korvaushakemukset on saatu käsiteltyä.

Yhteensä korvaushakemuksia tuli VR:lle noin 10 000. Operatiivinen päällikkö Jaakko Rantala kertoo, että yksittäistapauksia lukuun ottamatta kesäkuussa saapuneet hakemukset on nyt käsitelty.

Yhteensä VR on joutunut maksamaan korvauksia arviolta noin 200 000 euron edestä. Eniten rahaa vaadittiin takaisin junalipuista.

– Olemme myös saaneet lisäkorvauspyyntöjä esimerkiksi taksimatkoista. Niiden korvaukset on katsottu tapauskohtaisesti ja pyritty tulkitsemaan asiakkaan edun mukaisesti, Rantala kertoo.

Juhannusliikenteen ongelmat saivat alkunsa viivästyneestä ratatyöstä Lempäälässä. Viivästyksiä korjauksissa oli muillakin radoilla.

Rantala toteaa, että loppukesästä tarkoituksena on käydä Väyläviraston kanssa läpi, mitä tilanteesta tulisi oppia ja miten vastaavat tapaukset voitaisiin välttää tulevaisuudessa.

Vuorkauden matkanteosta korvattiin liput, taksi ja hotelli

Yksi korvauksia hakeneista on oululainen Riitta Kataja, joka teki juhannuksen aikana tyttärensä kanssa matkaa Tikkurilasta Ouluun noin 24 tuntia. He yöpyivät välillä hotellissa Hämeenlinnassa.

Kataja haki VR:ltä korvauksia junalipuista, taksimatkoista ja hotelliyöstä. Hän kertoo saaneensa päätöksen korvauksesta noin kolmen viikon kuluttua hakemuksen lähettämisestä.

– VR korvasi kaiken. Olen erittäin tyytyväinen, hän sanoo.

VR:n operatiivinen päällikkö Jaakko Rantala kertoo, että korvauksia juhannuksen ajan junien myöhästelyistä ja peruutuksista ja niistä aiheutuneista muista kuluista voi edelleen hakea VR:n verkkosivujen kautta. Hakemukset pyritään käsittelemään mahdollisimman ripeästi.

Voit keskustalla aiheesta lauantaihin 23.7. kello 23:een asti.

Lue aiheesta lisää:

Ensimmäistä kertaa yksin matkustaneet 12-vuotiaat joutuivat keskelle kaaosta – juna on myöhässä puoli vuorokautta eikä mene edes perille

Tässä on junakaaoksen syyllinen: kuvat pahoin viivästyneestä siltaprojektista, jonka takia matkustajat ovat 15 tuntia myöhässä

Suosittelemme sinulle