Hyppää sisältöön

Pohjois-Savoon ennustetaan rajuja ukkosia – Savon Voima kehottaa varautumaan sähkökatkoihin

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan keskiosiin on saapumassa ukkosrintama lauantaina ja perjantaina. Savon Voiman mukaan toteutuessaan ukonilma voi aiheuttaa paikallisia vahinkoja ja sähkökatkoja.

Ukkonen Naapurinvaaran laelta kesäkuussa 2021 Paula-myrskyn aikaan
Perjantaille ja lauantaille ennustetaan voimakkaita ukkosia Pohjois-Savoon. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle
Helmi Nykänen

Savon Voima kehottaa asiakkaitaan varautumaan perjantaina ja lauantaina sähkökatkoihin.

Ilmatieteen laitos varoittaa Pohjois-Savossa huomisesta perjantaista alkaen rajusta ukonilmasta. Aamupäivästä alkaen voi kehittyä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 metriä sekunnissa.

Myös perjantain ja lauantain välisestä yöstä lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön voi esiintyä ukkoskuuroja. Tällä hetkellä niiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia 20 prosentin todennäköisyydellä.

Toteutuessaan voimakkaat ukkospuuskat ja salamointi voivat Savon Voiman mukaan aiheuttaa paikallisia vahinkoja ja sähkökatkoja. Yhtiö muistuttaa, että ennuste on tällä hetkellä yhä epävarma, ja se seuraa tilanteen kehittymistä.

Lue myös:

Apulaispalopäällikön tositarina kertoo, miten salakavalasti salama voi sytyttää rakennuksen – näillä kolmella tavalla voit suojata taloasi ukkoselta

Suosittelemme sinulle