Hyppää sisältöön

Teräksen keväällä kohonneet hinnat kirittivät SSAB:n huipputulokseen

Ruotsalaisyhtiön liikevoitto ylitti ensimmäisen kerran kolmen kuukauden osavuosikatsauksessa 10 miljardin kruunun eli noin miljardin euron rajan. Raahen terästehdas on yhtiön suurin yksikkö.

SSAB tehdas Raahessa
SSAB:n Raahen tehdas työllistää yli 2000 ihmistä ja on ruotsalaisyhtiön suurin tuotantolaitos. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Risto Ukkonen

Teräsyhtiö SSAB takoi huipputuloksen vuoden toisella neljänneksellä.

Raahessa yli 2000 ihmistä työllistävän ruotsalaisyhtiön liikevoitto ylitti neljännesvuosikatsauksessa ensimmäisen kerran 10 miljardin kruunun eli noin miljardin euron rajan.

Yhtiön mukaan hyvän tuloksen taustalla olivat teräksen korkeammat hinnat yhdistettynä vakaaseen tuotantoon ja jatkuvaan hyvään kustannuskuriin. Markkinanäkymät ovat kuitenkin epävarmat, kertoo SSAB:n Euroopan divisioonan johtaja Olavi Huhtala.

– Toisen neljänneksen aikana meillä oli vielä hyvä tilanne kustannusten kannalta, mutta muutokset alkavat näkyä viiveellä. Epävarmuutta aiheuttavat muun muassa inflaatio, komponentti- ja logistiikkahuolet ja Ukrainan kriisi.

Raahen terästehdas on SSAB:n suurin yksikkö, mitä kautta se on tuloksen teon kannalta avainasemassa.

– Raahe tuottaa merkittävän osan tuloksesta, ja sieltä tulee tuotteita jatkojalostukseen esimerkiksi Hämeenlinnaan. Luonnollisesti raahe on isossa roolissa koko yhtiön kannalta, Olavi Huhtala toteaa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle