Hyppää sisältöön

Vaasassa Rantakadun siiloja ei lähdetä vielä purkamaan – uuden kerrostalon ennakkomarkkinointi määrää, kuinka siilojen käy

Siilojen paikalle nousevan uudiskohteen "Strandgatan 1":n ennakkomarkkinoinnin on määrä alkaa lokakuussa. Vaikka asuntojen kysynnän odotetaan olevan vilkasta, ei purkutöihin ryhdytä ennen kuin asuntoja on varattu.

Havainnekuva rantakatu 1:een suunnitellusta kerrostalosta, joka tulee siilojen tilalle.
Siilojen tilalle on määrä rakentaa 12-kerroksinen kokonaisuus, jossa on asuntojen lisäksi liiketilaa alimmassa kerroksessa. Kuva: Sigge arkkitehdit
Sebastian Björklund
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasan Rantakadun siilojen purkutyö siirtyy syksylle kun tiedetään, kuinka kohteen ennakkomarkkinointi lähtee käyntiin.

Siilojen tilalle on määrä rakentaa 12-kerroksinen kokonaisuus, jossa on asuntojen lisäksi liiketilaa alimmassa kerroksessa. Vaasan kaupunki myi tontin Fincap OY:lle viidellä miljoonalla eurolla.

Kohteen suunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu, jonka voitti Sigge Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Strandgatan No.1”.

Lue lisää: Rantakadun siilojen tilalle aiotaan rakentaa 12-kerroksinen asuintalo – Vaasan kaupunki julkisti arkkitehtikilpailun voittajan

Maaliskuussa Fincap Rakennuksen toimitusjohtajana aloittanut Juha Pöntinen kertoo, että kevään aikana on satsattu huolelliseen suunnitteluun uuden kohteen osalta.

– Tässä on kevään aikana työstetty lupa-aineistoa sekä paranneltu suunnitelmia. Kyseessä on niin ainutlaatuinen kohde, että suunnitelmien osalta ei haluta tinkiä.

Pöntisen mukaan suunnittelutyö jatkuu kesän jälkeen elo-syyskuussa.

– Ennakkomarkkinoinnin on määrä alkaa lokakuussa. Oletusarvo on, että kiinnostus tulee olemaan suurta, mutta siiloja ei kuitenkaan kannata lähteä purkamaan ennen kuin tiedetään kuinka ennakkomarkkinoinnissa käy.

Pöntisen mukaan rakennusprojektissa on tällä hetkellä monta uutta muuttujaa. Kukaan ei tiedä, millainen rakennusmateriaalien saatavuus tulee olemaan, kuinka hinnat tulevat kehittymään sekä kuinka korkojen nousu ja geopoliittinen tilanne vaikuttaa asiakkaiden kiinnostukseen.

Kohteiden neliöhintaa ei myöskään vielä voi spekuloida.

– Totean yleensä että jauhelihaa voi ostaa kilohinnalla, ei niinkään asunto-osakkeita. Kohteeseen tulee kaikkea yksiöstä omakotitalon kokoiseen asuntoon, joten neliöhinnoissa on suurtakin vaihtelua, Pöntinen toteaa.

Havainnekuva rantakatu 1:een suunnitellusta kerrostalosta, joka tulee siilojen tilalle.
Kohteen ennakkomarkkinoinnin on määrä alkaa lokakuussa. Kuva: Sigge arkkitehdit

Lue lisää:

Vaasan kaupungin neuvottelut siilojen purkutyöstä ja tontin myynnistä loppusuoralla – rakennustöiden toivotaan alkavan jo vuoden kuluttua

Sopimus Vaasan siilojen purkutyöstä ja uuden kerrostalon rakennuttamisesta syntyi – tontille nousee 11-kerroksinen asuinkerrostalo

Suosittelemme