Hyppää sisältöön

Tuhansia potilaskertomuksia jäänyt kirjaamatta Kanta-järjestelmään – Päijät-sote vakuuttaa, että vaaraa ei ole aiheutunut

Päijät-Soten potilastietojärjestelmän päivittäminen aiheutti häiriön, jonka vuoksi potilaskertomukset ovat jääneet kirjautumatta Kanta-järjestelmään.

Lähikuva Päijät-Hämeen keskussairaalan sisäänkäynnistä, harmaa ja sininen betonirakennus.  Portaat sisäänkäynnille.
Päijät-Soten Kanta-palveluiden häiriön takia potilaskertomukset eivät ole tallentuneet Omakanta-palveluun. (arkistokuva) Kuva: Petri Niemi / Yle
Joni Hildén

Päijät-Soten asiakkaiden potilaskertomukset ovat jääneet siirtymättä Kanta-palveluihin. Päijät-Soten potilastietojärjestelmässä tehtiin toukokuussa päivitys, jonka seurauksena tuhannet potilaskertomukset ovat jääneet kirjautumatta Kanta-järjestelmään.

Kertomukset ovat olleet Päijät-Soten ammattilaisten löydettävissä, mutta asiakkaat eivät ole niitä päässeet lukemaan Omakanta-palvelusta. Potilaskertomukset eivät myöskään ole välittyneet hyvinvointiyhtymän ulkopuolisille toimijoille, kuten yliopistollisille sairaaloille.

Päijät-Soten tulosaluejohtajan Kimmo Kuosmasen mukaan tilanne saadaan korjattua elokuun alkuun mennessä, eikä siitä ole aiheutunut vaaraa kenellekään.

Suosittelemme sinulle