Hyppää sisältöön

Annimari Korte kertoo kautensa olevan ohi – ei ole omien sanojensa mukaan toipunut koronavirustaudeista

Suomalaisaituri kertoo kautensa päättymisestä Instagram-julkaisussaan. Korte ei ole omien sanojensa mukaan palautunut kahdesta aiemmin sairastamastaan koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

Annimari Korte sivuprofiilissa.
Annimari Kortetta ei nähdä enää tänä kesänä starttiviivalla. Kuva: Lehtikuva
Samu Saatsi

Aitajuoksija Annimari Korte kertoo yleisurheilukautensa olevan ohi. Korte kertoo ja taustoittaa asiaa Instagram-julkaisussaan (siirryt toiseen palveluun).

Näin ollen Kortteelta jää väliin aiemmin ilmoittamansa elokuussa kilpailtavien yleisurheilun EM-kisojen kisapaikan tavoittelu.

Kortteen mukaan hän ei ole palautunut toukokuun alussa ja kesäkuun lopussa sairastamistaan koronaviruksen aiheuttamista taudeista. Hän sanoo, että hermosto ei ole pystynyt palautumaan kunnolla sairastamiensa tautien jälkeen. Aituri kertoo, että hänen kauden ensimmäinen kisansa oli edessä vain puolitoista viikkoa sairastelun jälkeen.

– Juuri kun alkoi kesäkuun lopulla vihdoin tuntua, että alkaa palautumaan ekasta koronasta, tuli toinen korona ja sykevälivaihtelu romahti entisestään ja sykkeet menivät aivan sekaisin. Pienikin hölkkä tai portaiden kävely saa sykkeet yhtä korkeiksi kuin jos normaalisti olisi juossut happovetoja, Korte kirjoittaa.

Suomen kärkinaisiin 100 metrin aidoissa viime vuosina kuuluneen Kortteen kulunut kausi on ollut haastava. Suomen ennätystä (12,72) kilpailumuodossaan hallussa pitävä Korte on kärsinyt kauden aikana myös istuinkyhmyn luun turvotuksesta. Tämä vaivasi häntä muun muassa Espoon GP:n ja Paavo Nurmen kisojen pika-aitakilpailuissa, joista ensimmäisessä hänen jalkansa petti alta ja hän keskeytti kisan.

Kortteen keskeyttämisen Espoossa voit katsoa alta.

Annimari Korte keskeytti Espoossa ja kertoi, että hänen toinen jalkansa tuntuu pettävän alta. Hän juoksi alkuerässä ajan 13,25.

Kortteen molemmat takareidet operoitiin viime elokuussa. Hän sanoo myös leikkauksista toipumisen vaikuttaneen asiaan, sillä hänen mukaansa kahden kuukauden pohjustava harjoittelujakso on vaikuttanut samalla hänen suorituksiinsa. Takareisiensä hän kuitenkin mainitsee toimivan hyvin.

– Kun tähän kauteen oli todella lyhyt valmistautuminen leikkauksien jälkeen, on muutenkin parempi saada normaalia pidempi valmistautuminen rauhassa ensi kauteen, hän kertoo tekstissään.

34-vuotias Korte kertoo julkaisussaan myös, että aikoo jatkaa uraansa vuoden 2024 loppuun saakka. Hän toteaa julkaisussaan toipuneensa nyt kaudenpätkästään ja aloittavansa valmistautumisen ensi kauteen, kun hänen sykevälivaihtelunsa palautuu normaaliksi.

Lue myös:

"Urheilu on joskus julmaa" – Annimari Korte ei pääse MM-kisoihin

Annimari Korte sai tietoa huolestuttavasta vaivastaan – edessä kova päätös valmennustiimin kanssa

Suosittelemme sinulle