Hyppää sisältöön

Olympiavoittaja Damian Warner loukkaantui dramaattisesti MM-kisoissa – "Tätä on vaikea käsitellä"

MM-kisojen yhdeksäntenä päivänä nähtiin peräti kuusi loppukilpailua. Suomalaisittain mielenkiinto oli keihäsfinaalissa, mutta paljon muutakin mielenkiintoista tapahtui. Yle Urheilu kasasi yön kohokohdat.

Ayden Owens-Delerme voittaa 400 metriä kymmenottelussa
Anu Karttunen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Yleisurheilun MM-kisojen yhdeksännen kisapäivän suurin mielenkiinto kohdistui suomalaisittain keihäänheittoon. Lassi Etelätalo oli keihään finaalissa kuudes ja Oliver Helander kahdeksas.

Grenadan Anderson Peters voitti keihäänheiton MM-kultaa tuloksella 90,54. Voittoheitto tuli viimeisellä kierroksella.

Etelätalon paras tulos syntyi toisella kierroksella, kun suomalainen heitti 82,70.

Keihäänheiton finaalista voit lukea tarkemmin tästä linkistä. Tässä jutussa kertaamme MM-kisayön muut tapahtumat, jotka saattoivat suomalaiskatsomoissa jäädä keihäsfinaalin varjoon.

Damian Warnerin kultaunelma murskaksi

Tokion olympiavoittaja Damian Warner koki kovia 10-ottelun 400 metrillä. Kanadalainen aloitti 400 metriä erittäin hyvin, mutta hänen takareitensä petti kesken juoksun.

Tilanteen voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta. Warner joutui keskeyttämään.

– En ole ehtinyt prosessoida tapahtunutta, mutta tätä on vaikea käsitellä. Olin hyvässä kunnossa ja kilpailu meni hyvin ennen loukkaantumista, Warner sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Warner johti kymmenottelua neljän lajin jälkeen. Hän ihmetteli, mistä loukkaantuminen oikein tuli.

– Minulla ei ole ikinä ollut ongelmia vasemman reisilihaksen kanssa. Vamma tuli kuin tyhjästä.

– Ajattelin, että se oli kramppi. Yritin juosta siitä huolimatta, mutta se meni pahemmaksi ja pahemmaksi. En vain pystynyt jatkamaan.

Viiden lajin jälkeen Puerto Ricon Ayden Owens-Delerme johtaa kymmenottelua pistein 4606. Hän juoksi 400 metrin hurjaan aikaan 45,07.

Toisena on Kanadan Pierce Lepage (4485 pistettä) ja kolmantena Yhdysvaltojen Zachery Ziemek (4469 pistettä).

Pichardo ratkaisi kolmiloikan ensimmäisellään

Pichardo loikki maailman kärkituloksen

Portugalin Pedro Pichardo oli omaa luokkaansa kolmiloikassa. Hän ratkaisi voiton heti ensimmäisellä kierroksella kauden kärkituloksella 17,95.

Muilla ei ollut tähän sanomista, vaikka Burkina Fason hopeamitalisti Hugues Fabrice Zango (17,55) ja Kiinan pronssimitalisti Yaming Zhu (17,31) ylsivätkin kauden parhaisiinsa.

De Grasse ankkuroi Kanadan mestariksi miesten pikaviestissä

Kanada juhlii pikaviestissä MM-kultaa

Yhdysvallat oli miesten 4x100 metrin ennakkosuosikki, mutta naapurimaa Kanada ryösti MM-kullat ja hiljensi kotiyleisön. Kanada otti kultaa kauden kärkiajalla 37,48.

Miesten viestin voitto ratkesi vaihtoihin, sillä Kanadan nelikko Aaron Brown - Jerome Blake - Brendon Rodney - Andre De Grasse onnistui niissä hyvin. Yhdysvalloilla viimeinen vaihto ei onnistunut kunnolla Elijah Hallin ja Marvin Bracyn välillä ja se riitti himmentämään mitalien värin.

Dohan MM-kisoissa hopeaa ottanut Iso-Britannia sai tällä kertaa pronssia.

Yhdysvallat juhlii pikaviestin MM-kultaa

Naisten pikaviestissä Yhdysvallat otti kultaa kokoonpanolla Melissa Jefferson, Abby Steiner, Jenna Prandini ja Twanisha Terry. Nelikon voittoaika on kauden kärkiaika 41,14.

Yhdysvaltojen aika on kaikkien aikojen listalla kolmas.

Jamaikan ankkuri Shericka Jackson onnistui nousemaan todella lähelle Terryä, mutta ei pystynyt saamaan Yhdysvaltoja kiinni. Jamaikan hopea-aika on 41,18. Jamaikan ensimmäinen vaihto ei onnistunut ja se oli kallis moka.

Saksa yllätti ja nousi pronssille ajalla 42,03. Se oli maalle ensimmäinen mitali näissä MM-kisoissa.

Olympiavoittajasta nyt myös maailmanmestari

Korir voittaa 800 metrillä maailmanmestaruuden

Kenian Emmanuel Korir juhli viime kesänä Tokion olympiakultaa 800 metrillä ja nyt hän on myös matkan maailmanmestari. Koririn voittoaika on hänen kauden parhaansa 1.43,71.

Algerian Slimane Moula meni kärkeen ensimmäisellä kierroksella, mutta Kanadan Marco Arop halusi vauhdinpitäjäksi.

Arop haki menestystä pitkällä vedolla, mutta Korir nousi loppusuoralla hänen rinnalleen ja viimeisillä metreillä myös Algerian Djamel Sedjati nousi Aropin ohi. Kanadalainen sai kuitenkin pronssia.

Hassan jätettiin jälleen ilman mitalia, Tsegay maailmanmestariksi

Etiopian Gudaf Tsegay juoksee 5000 metrin maailmanmestaruuden

Gudaf Tsegayn kiri oli vahvin, ja etiopialainen otti maailmanmestaruuden naisten 5 000 metrillä ajalla 14.46,29.

Kuusi naista lähti viimeiselle kierrokselle yhdessä ryhmässä ja 10 000 metrillä neljänneksi jätetty Alankomaiden Sifan Hassan nousi kärkeen.

Hassan avasi pelin takasuoralla, mutta hänen kirinsä ei riittänyt loppuun asti. Tsegayn lisäksi Tokion olympiavoittajan ohi nousivat myös Kenian Beatrice Chebet ja Margaret Kipkemboi sekä Etiopian Dawit Seyaum ja Letesenbet Gidey. Chebet otti hopeaa ja Seyaum pronssia.

Lue myös:

Lassi Etelätalo teki sen taas! Oli ylpeä venymisestään keihäsfinaalissa – Oliver Helander pettyi rajusti: "Ei lennä mihinkään"

Tero Pitkämäki kertoo, mikä Oliver Helanderilla meni pieleen keihäsfinaalissa

Asiantuntijoiden mielestä Sydney McLaughlinin ME-juoksu oli täydellinen – mitä ylivoimainen aituritähti tekee seuraavaksi?

Kommentti: MM-kisojen häkellyttävin suoritus on nähty, mutta Sydney McLaughlinin ME:n jälkeen on pakko kysyä, onko naisten aitakorkeudessa mitään järkeä

Hurja maailmanennätys! Sydney McLaughlinin älytön ME-parannus sai Ylen asiantuntijan suunniltaan – "Voiko tämä olla totta?"

Yleisurheilupomo vastasi Ylelle venäläistähden rajuun kritiikkiin – "Olisi täysin käsittämätöntä, jos olisimme sallineet venäläisten osallistua MM-kisoihin"

Suosittelemme sinulle